Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-08-31 16:34:42 +0300 Προετοιμάζοντας την επιστροφή στα θρανία

Προετοιμάζοντας την επιστροφή στα θρανία

Προετοιμάζοντας την επιστροφή στα θρανία 470 900
Το μυαλό των παιδιών, που βρίσκονται για δύο μήνες εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μπορεί να ξεχάσει μεγάλο μέρος της γνώσης, που είχε κατακτήσει την προηγούμενη χρονιά.

 

Ο Σεπτέμβρης έφτασε και μαζί του, η αγωνία των περισσότερων γονιών, που γνωρίζουν, το χρόνο που θα χρειαστούν τα παιδιά, αλλά και οι ίδιοι, για να μπουν ξανά στην καθημερινότητα, που άφησαν πίσω τους, φεύγοντας για διακοπές. “Να γνωρίσουν τους δασκάλους, να δουν τους νέους συμμαθητές, να τακτοποιηθούν, να βρουν ένα ρυθμό” είναι μόνο κάποιες από τις σκέψεις των γονιών. 

 

Πως μπορούν οι γονείς να κάνουν πιο εύκολη τη μετάβαση για τα παιδιά; Δείτε παρακάτω! 

 

Διαβάστε βιβλία και παίξτε μαθηματικά παιχνίδια 

 

Το μυαλό των παιδιών, που βρίσκονται για δύο μήνες εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μπορεί να ξεχάσει μεγάλο μέρος της γνώσης, που είχε κατακτήσει την προηγούμενη χρονιά. Διαβάστε παρέα περιοδικά και βιβλία που το ενδιαφέρουν ή κάντε μικρές αριθμητικές πράξεις χρησιμοποιώντας φρούτα ή χρήματα.


 

Γράψτε τους στόχους για την χρονιά που έρχεται 

 

Συζητήστε με το παιδί σας για την σχολική χρονιά, τι θα ήθελε να είναι διαφορετικό από την προηγούμενη; Τι θα ήθελε να αλλάξει και τι να παραμείνει ίδιο; Πως θα μπορούσε να πετύχει τους στόχους του; Μην ξεχνάτε, να βάζετε ρεαλιστικούς στόχους, ούτε πολύ εύκολους, ούτε πολύ δύσκολους. 

 

Ξεκαθαρίστε τα παλιά βιβλία και τετράδια 

 

Πολλές φορές, η τακτοποίηση του χώρου, μας βοηθά να οργανώσουμε και τη σκέψη και το πρόγραμμά μας. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τους ενήλικες. Βοηθήστε το παιδί σας, να ξεκαθαρίσει τα παλιά του βιβλία και τετράδια και να κάνει χώρο για τα νέα. Θα έχει έτσι την ευκαιρία να ξεφυλλίσει, παλιά του διαγωνίσματα και ασκήσεις και να θυμηθεί, πως είναι η σχολική πραγματικότητα. Παράλληλα, βλέποντας τι έχει ήδη και τι χρειάζεται να προμηθευτεί για τη νέα σχολική χρονιά, μπορεί να φτιάξει την δική του λίστα για το βιβλιοπωλείο. 


 

Φτιάξτε ένα πρόγραμμα 

 

Ένα πρόγραμμα, που θα μπορεί να βλέπει και να συμβουλεύεται καθημερινά, θα προετοιμάσει τον νεαρό μαθητή, για τη νέα σχολική χρονιά. Στο πρόγραμμα μπορούν να προστεθούν, εκτός από τις ώρες και τα μαθήματα του σχολείου, οι εξωσχολικές δραστηριότητες, ο χρόνος μελέτης και ο ελεύθερος χρόνος του. 

 

Αλλάξτε τις συνήθειες ύπνου 

 

Ο ύπνος είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της σχολικής πραγματικότητας και αν δεν είναι επαρκής, μπορεί να επηρεάσει όλη την ημέρα του παιδιού σας. Προσπαθήστε τις μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να κοιμάται και να ξυπνάει νωρίτερα από ότι συνήθιζε στις διακοπές. 

 

Έπειτα από την πρώτη κιόλας σχολική εβδομάδα, τα περισσότερα παιδιά έχουν συνηθίσει ήδη την νέα τους καθημερινότητα. Μην ξεχνάτε, τα παιδιά είναι πολύ πιο προσαρμοστικά από ότι πιστεύουν οι ενήλικες. 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας