Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-01-18 13:43:00 +0200 Σύμφωνα με τον Δρ Βασίλειο Τάνο, αυτή η απόφαση είναι πολύ προσωπική. Προγραμματίζοντας την εγκυμοσύνη εν μέσω πανδημίας

Προγραμματίζοντας την εγκυμοσύνη εν μέσω πανδημίας

Προγραμματίζοντας την εγκυμοσύνη εν μέσω πανδημίας 470 900
Συχνά όμως, ειδικά όσον αφορά στις προγραμματισμένες εγκυμοσύνες, τίθεται το ερώτημα: Είναι καλή στιγμή για να μείνω έγκυος; 

Πολλοί άνθρωποι μιλούν την περίοδο της πανδημίας, για την αύξηση στις γεννήσεις. Παρόλα αυτά είναι νωρίς να μιλήσουμε ακόμα για τον συνολικό αριθμό γεννήσεων σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές καθώς τα δεδομένα είναι ακόμα λίγα. 

 

Συχνά όμως, ειδικά όσον αφορά στις προγραμματισμένες εγκυμοσύνες, τίθεται το ερώτημα: Είναι καλή στιγμή για να μείνω έγκυος; 

 

Σύμφωνα με τον Δρ Βασίλειο Τάνο, αυτή η απόφαση είναι πολύ προσωπική. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι η Σχολή σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγειονομικής περίθαλψης (FSRH) συνιστά ότι οι γυναίκες και οι σύντροφοί τους θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη, τους κινδύνους μετάδοσης ιού κοροναϊού που σχετίζονται με τη κατάσταση της υγείας τους και την υγειονομικής τους κάλυψη / ταμείο κλπ. Την ίδια στιγμή ο Δρ Βασίλειος Τάνος τονίζει πως  θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν και η λύση των πρακτικών προβλημάτων που θα προκύψουν κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης (ιδιαίτερα εάν επιπλοκές της εγκυμοσύνης μπορεί να απαιτούν συχνή παρακολούθηση στο νοσοκομείο) και της γέννας, κατά την διάρκεια της πανδημίας. 

 

Οι έγκυες γυναίκες δεν διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από κοροναϊό ή να υποστούν πιο σοβαρά συμπτώματα από άλλους υγιείς ενήλικες. Θεωρείται αυτονόητο πως θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας, όπως ισχύει και για όλους τους ανθρώπους ώστε η έγκυος να προστατευτεί από τον ιό. 

 

Η απόφαση του ζευγαριού για τον ερχομό ενός μωρού στην οικογένεια απαιτεί συχνα σκέψη, οργάνωση και προγραμματισμό. Η πανδημία μας έφερε πολλές δυσάρεστες ειδήσεις και τι πιο χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο από την γέννηση ενός νέου ανθρώπου.

Gift box

Για τις γυναίκες στον 7ο και τον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης τους το babyspace.gr προσφέρει ΔΩΡΟ ένα GIFT BOX με δείγματα προϊοντων για εσένα και το μωρό σου! Για να το παραλάβεις θα χρειαστεί να κάνεις εγγραφή εδώ και θα έρθει στην πόρτα σου. 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας