Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-02 12:29:59 +0200 Αυξημένα τα κρούσματα απώλειας ακοής στους εφήβους. Προβλήματα ακοής στους εφήβους

Προβλήματα ακοής στους εφήβους

Προβλήματα ακοής στους εφήβους 470 900
Αυξημένα τα κρούσματα απώλειας ακοής στους εφήβους.

Τα προβλήματα ακοής στην εφηβική ηλικία έχουν αυξηθεί με έναν στους πέντε αμερικανούς να εμφανίζουν απώλεια ακοής κάποιου βαθμού, σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποίησε η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Μάλιστα οι δυο μελέτες που πραγματοποιήθηκαν το 1988-1994 και το 2005-2006 αντίστοιχα, βρέθηκε αύξηση του προβλήματος κατά 30%.
Ένα επιπλέον στοιχείο της νέας έρευνας είναι ότι τα ποσοστά προβλημάτων ακοής εμφανίζονται αυξημένα στις οικογένειες χαμηλού οικονομικού επιπέδου συγκριτικά με εκείνες από οικονομικά ευημερούσες οικογένειες.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν πολλές προεκτάσεις. Η παραμικρή απώλεια ακοής στα παιδιά σχολικής ηλικίας μπορεί να εμφανίσουν ανάγκη για λογοθεραπεία ή άλλη υποστήριξη, λένε οι ερευνητές. Η μέτρια απώλεια ακοής μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στον λόγο και την επικοινωνία, άρα στις σχολικές επιδόσεις, την κοινωνική και συναισθηματική ζωή ενός παιδιού.
Αν και η έρευνα δεν ασχολήθηκε με τις αιτίες που προκαλούν το πρόβλημα στους εφήβους, είναι βέβαιο ότι η έκθεση σε πολύ έντονο θόρυβο καθημερινά και επί μακρό διάστημα φαίνεται να επηρεάζει σημαντική την ικανότητα ακοής τους.


Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς;

-Υπενθυμίστε στα παιδιά να χαμηλώνουν την ένταση όταν ακούνε μουσική.
-Συμβουλεύστε τα να απομακρύνονται από τις πηγές έντονες ήχων ή χρησιμοποιούν ωτασπίδες.
-Εξηγήστε στα παιδιά σας ότι δεν πρέπει να ακούνε δυνατή μουσική για μεγάλα διαστήματα, χωρίς διάλλειμμα. Ζητήστε τους να κάνουν 10λεπτες παύσεις ώστε να ξεκουραστεί το σύστημα της ακοής τους.
-Η παραμικρή ενόχληση, όπως το κουδούνισμα των αυτιών ή το αίσθημα του «μπουκώματος» στο εσωτερικό τους, πρέπει να μεταφερθεί στον ειδικό ωτορινολαρυγγολόγο.

Πηγή: www.webmd.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας