Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2018-05-21 15:50:11 +0300 Επιστήμονες μπορεί να βρήκαν θεραπεία για την πιο κοινή αιτία που προκαλεί προβλήματα γονιμότητας στις γυναίκες, το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών. Προβλήματα γονιμότητας; Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρήκαν τη θεραπεία για τις πολυκυστικές ωοθήκες!

Προβλήματα γονιμότητας; Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρήκαν τη θεραπεία για τις πολυκυστικές ωοθήκες!

Προβλήματα γονιμότητας; Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρήκαν τη θεραπεία για τις πολυκυστικές ωοθήκες! 470 900
Επιστήμονες μπορεί να βρήκαν θεραπεία για την πιο κοινή αιτία που προκαλεί προβλήματα γονιμότητας στις γυναίκες, το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών.

Εάν έχετε έρθει αντιμέτωποι με προβλήματα γονιμότητας, τότε σίγουρα θα έχετε ακούσει για Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών ή αλλιώς PCOS. Επιστήμονες όμως από το Γαλλικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας υποστηρίζουν ότι βρήκαν τη θεραπεία!

Το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών 

Το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών επηρεάζει μία στις πέντε γυναίκες και αποτελεί βασική αιτία των προβλημάτων γονιμότητας που αντιμετωπίζουν. Μαζί με τις υπόλοιπες ενοχλητικές παρενέργειες του όπως: υπερβολική τριχοφυΐα στο πρόσωπο, τριχόπτωση, κύστες των ωοθηκών, προβλήματα με τα επίπεδα του σακχάρου και ακανόνιστες περίοδοι, το PCOS μπορεί να προκαλέσει και δυσκολίες στην εγκυμοσύνη. Αλλά ο αγώνας για τις γυναίκες που υποφέρουν μπορεί να τελειώσει σύντομα, καθώς επιστήμονες στο Παρίσι κατάφεραν να το θεραπεύσουν σε ποντίκια και ελπίζουν να κάνουν το ίδιο και για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Προβλήματα Γονιμότητας και Θεραπεία για τις Πολυκυστικές Ωοθήκες

Είναι γνωστό, ότι το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών είναι τις περισσότερες φορές κληρονομικό, αλλά η ακριβής αιτία που το προκαλεί ήταν άγνωστη μέχρι πρόσφατα. Ο Δρ. Paolo Giacobini και η ομάδα του στο Γαλλικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας εξήγησαν σε πρόσφατα δημοσιευμένο έγγραφο τον τρόπο που καθορίζουν την αιτία του PCOS και ποια είναι η θεραπεία του.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι έγκυες γυναίκες με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών έχουν υψηλότερα ποσοστά της AMH (αντι-μυλλέριος ορμόνη), κατά 30% πάνω από το φυσιολογικό. Οι επιστήμονες με σκοπό να διαπιστώσουν αν αυτό το υπερβολικό επίπεδο ορμόνης είναι υπεύθυνο για το PCOS, έδωσαν σε ποντίκια εγκύους την συγκεκριμένη ορμόνη. Το αποτέλεσμα ήταν τα μωρά των ποντικών να παρουσιάσουν συμπτώματα του PCOS, όπως η υπογονιμότητα και οι ακανόνιστες περίοδοι.

Η ανακάλυψη της αιτίας, η οποία προκαλεί το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών είναι πολύ σημαντική, αλλά το συναρπαστικό είναι ότι οι ερευνητές δε σταμάτησαν εκεί! Οι γιατροί πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν βρει και μια θεραπεία για την πάθηση, η οποία δεν απαιτεί χειρουργική επέμβαση!

Χρησιμοποιώντας ένα φάρμακο, το οποίο χορηγείται συνήθως για τον έλεγχο των γυναικείων ορμονών κατά τη διάρκεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης, οι ερευνητές ήταν σε θέση να εξουδετερώσουν την επίδραση της ορμόνης και τα ποντίκια σταμάτησαν να εμφανίζουν συμπτώματα PCOS.

Αυτή τη στιγμή οι επιστήμονες οργανώνουν κλινικές δοκιμές για τη χρήση του συγκεκριμένου φαρμάκου με σκοπό τη θεραπεία των γυναικών με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών. Ελπίζουν να ξεκινήσουν πριν από το τέλος του έτους. Εάν το φάρμακο λειτουργεί για τον άνθρωπο όπως και για τα ποντίκια, η επιστήμη μπορεί να βρήκε μια απλή λύση για μια κατάσταση που προκαλεί θλίψη και πόνο σε αμέτρητες γυναίκες.

"Θα μπορούσε να είναι μία αποτελεσματική λύση για την αποκατάσταση της ωορρηξίας και τελικά την αύξηση του ποσοστού εγκυμοσύνης. Πέρα από την παροχή βοήθειας στις γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες, αυτό είναι ένα καταπληκτικό επίτευγμα  και για τις γυναίκες που ταλαιπωρούνται και από τις υπόλοιπες παρενέργειες της πάθησης" δήλωσε ο Δρ Giacobini στο περιοδικό New Scientist.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε λοιπόν είναι να περιμένουμε και να ελπίζουμε για το καλύτερο. 

Πηγή: cafemom.com 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας