Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-02-21 15:18:30 +0200 Ως φυσιολογική συνέπεια της κυοφορίας, το οίδημα των άκρων είναι κάτι που σχεδόν καμμία έγκυος δεν κατάφερε να αποφύγει. Υπάρχουν όμως τρόποι να το μειώσετε αισθητά ακολουθώντας 6 μικρούς κανόνες! Πώς να ανακουφίσετε τα πρησμένα πόδια στην εγκυμοσύνη

Πώς να ανακουφίσετε τα πρησμένα πόδια στην εγκυμοσύνη

Πώς να ανακουφίσετε τα πρησμένα πόδια στην εγκυμοσύνη 470 900
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το σώμα της εγκύου πρήζεται λόγω της κατακράτησης υγρών στους ιστούς.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το σώμα της εγκύου πρήζεται λόγω της κατακράτησης υγρών στους ιστούς. Είναι φυσιολογικό να έχετε ένα μικρό πρήξιμο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ιδιαίτερα στους αστραγάλους και τα πόδια σας.  Συνήθως το οίδημα εμφανίζεται στα πόδια και στους αστραγάλους , στα χέρια και στα δάχτυλα των χεριών και είναι πιο έντονο στις γυναίκες που κυοφορούν περισσότερα από ένα, έμβρυα. Το πρήξιμο τείνει επίσης να είναι χειρότερο το βράδυ, ύστερα από παρατεταμένη ορθοστασία, ή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το οίδημα όμως εάν συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα μπορεί να είναι και προπομπός προεκλαμψίας, γι΄αυτό το λόγο θα πρέπει ωποσδήποτε να το αναφέρετε στο γιατρό σας εάν σας ανησυχεί.

 

Πώς να ανακουφιστώ από το πρήξιμο της εγκυμοσύνης?

Ως φυσιολογική συνέπεια της κυοφορίας, το οίδημα των άκρων είναι κάτι που σχεδόν καμμία έγκυοπς δεν κατάφερε να αποφύγει. Υπάρχουν όμως τρόποι να το μειώσετε ακολουθώντας 6 μικρούς κανόνες:

 

1. Αποφύγετε να κάθεστε σταυροπόδι

Όταν κάθεστε σταυροπόδι πιέζονται οι φλέβες και εμποδίζεται η καλή κυκλοφορία του αίματος.

 

2. Αποφύγετε την ορθοστασία

Η πολλή ορθοστασία επιβραδύνει και δυσχεραίνει την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα να έχετε ακόμα μεγαλύτερη κατακράτηση υγρών.

 

3. Κάντε ποδόλουτρο

Ένα ποδόλουτρο με ζεστό νερό και αναφρίζοντα άλατα θα τονώσει πολύ τα κουρασμένα σας πόδια. Εναλλακτκά μπορείτε να προσθέσετε και 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας για ακόμη περισσότερη χαλάρωση.

 

4. Κρατάτε τα πόδια σας ψηλά

Ξαπλβμένη ή καθιστή, προσέχετε να κρατάτε πάντα τα πόδια σας ψηλά, είτε σε μία καρέκλα είτε σε μαξιλάρια. Έτσι επιτρέπεται καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και το πρήξιμο μειώνεται.

 

5. Επιλέξτε αναπαυτικά παπούτσια

Αποφύγετε τα ψηλά τακούνια και τις στενές φόρμες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Διαλέξτε παπούτσια που δε θα πιέζουν τα πόδια σας και θα σας κάνουν να αισθάνεστε άνετα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

 

6. Κάντε ασκήσεις για τα πόδια

Μην αφήνετε τα πόδια σας ακίνητα για πολλή ώρα – ενισχύστε το κυκλοφορικό σας με κυκλικές κινήσεις των πελμάτων, τέντωμα και χαλάρωση των δακτύλων.

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας