Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-09 11:43:38 +0200 O Joseph Varughese είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τον διορισμό του νέου Πρέσβη Καλής Θέλησης του οργανισμού, κ. Γιώργου Θεοφάνους. Πρέσβης Καλής Θέλησης

Πρέσβης Καλής Θέλησης

Πρέσβης Καλής Θέλησης 470 900
O Joseph Varughese, Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού “Hope for Children” - UNCRC Policy Center είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τον διορισμό του νέου Πρέσβη Καλής Θέλησης του οργανισμού, κ. Γιώργου Θεοφάνους.

Ο Γιώργος Θεοφάνους γεννήθηκε στη Λάρνακα, στις 9 Ιανουαρίου του 1968. Από μικρός έδειξε την αγάπη του για τη μουσική, αφού άρχισε να συνθέτει δικά του τραγούδια από την ηλικία των πέντε, πριν ακόμη πάει στο δημοτικό σχολείο. Ο μικρός Γιώργος ήταν το παιδί θαύμα της πόλης του, και όχι μόνο, αφού σε ηλικία εννέα χρονών τραγούδησε και έπαιξε στην κιθάρα ένα δικό του τραγούδι, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, παρουσία του τότε Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σπύρου Κυπριανού. Στη συνέχεια πήρε μέρος σε πολλούς μουσικούς διαγωνισμούς στην πόλη του, αλλά και Παγκύπριους, ως κιθαρίστας και συνθέτης, κερδίζοντας βραβεία και διακρίσεις.
 Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο κιθάρα, πιάνο και αρμονία και τελειώνοντας το στρατιωτικό του βρέθηκε στη Βοστόνη, στο Berklee College of Music, σπουδάζοντας Μουσική για Κινηματογράφο, Ενορχήστρωση και Διεύθυνση Ορχήστρας. Συμμετείχε τρεις φορές ως συνθέτης και τέσσερις φορές ως διευθυντής ορχήστρας στο φεστιβάλ τραγουδιού της Eurovision.
Από το 1989 ως σήμερα έχει συνθέσει περισσότερα από 600 τραγούδια, τα οποία ερμήνευσαν με τις φωνές τους πολλοί από τους σημαντικότερους τραγουδιστές της εποχής μας όπως οι:  Νάνα Μούσχουρη, Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Μαρινέλλα, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Γλυκερία, Πασχάλης Τερζής, Αντώνης Ρέμος, Κώστας Μακεδόνας, Νατάσα Θεοδωρίδου, Σάκης Ρουβάς, Ευρυδίκη κ.α..
 Έχει γράψει μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις, όπως τις ακόλουθες: "Η Αλίκη στην Παραμυθοχώρα" (Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου 1987), "Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας" (Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου 1995), "Η δωδεκάτη νύχτα" (Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου 1995), "Επιτρέποντες" (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας 1996), "Μια μέλισσα τον Αύγουστο" (Θέατρο Αθηνών 2004) καθώς και για την κινηματογραφική Ταινία  "Χωρίς Σύνορα" (Οκτώβριος 2010) .
Το 1990 του απονεμήθηκε το βραβείο ενορχήστρωσης στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης. Στα επίσημα μουσικά βραβεία της IFPI, έχει κερδίσει μέχρι σήμερα συνολικά εννέα βραβεία ΑΡΙΩΝ. Το 2006 τιμήθηκε με το βραβείο Συνολικής Προσφοράς στα Μουσικά Βραβεία Κύπρου.
Το Φθινόπωρο του 2008 παρουσίασε στα τείχη της Λευκωσίας τη μουσική παράσταση "Τραγουδώ το νησί μου", όπου μελωποίησε 40 ποιήματα Κυπρίων ποιητών από την αρχαιότητα έως σήμερα.  Η ίδια παράσταση ανέβηκε και στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στην Αθήνα.
Τον Μάρτιο του 2010 δημιούργησε στη Γλυφάδα  το "Μουσικό Εργαστηράκι", ένα πρότυπο μουσικό σχολείο για παιδιά βρεφικής ηλικίας έως 18 ετών,  εφαρμόζοντας τις γνώσεις και την εμπειρία του στη Μουσική και πάντα με εφαλτήριο την αγάπη του και την αγωνία του σαν πατέρας τεσσάρων παιδιών.
Τον Σεπτέμβριο του 2010 δημιουργεί το πρώτο διαδικτυακό παιδικό ραδιόφωνο στην Ελλάδα και στην Κύπρο το www.babyspaceradio.gr  Ο Oργανισμός “Hope for Children”, που έχει ως σκοπό του την προώθηση και την υπεράσπιση των δικαιώματων των παιδιών, είναι χαρούμενος που θα έχει ως Πρέσβη Καλής Θέλησης τον κ. Θεοφάνους, ιδιαίτερα κατά την έναρξη της πρόσφατης εκστρατείας: ΟNE in FIVE -  To stop Sexual Abuse against Children / ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ- Σταματάμε την σεξουαλική βία ενάντια στα Παιδιά. Ο Γενικός Διευθυντής, Joseph Varughese, είπε:
“Είμαστε αισιόδοξοι, οτι η συνεργασία μας με τον κ. Γιώργο Θεοφάνους ως Πρέσβη Καλής Θέλησης θα συμβάλει στην ευρεία προβολή της εκστρατείας ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ- Σταματάμε την σεξουαλική βία ενάντια στα Παιδιά. και θα συνεισφέρει επίσης στην προώθηση των Δικαιωμάτων των Παιδιών”.
Η εκστρατεία ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ είναι μία πρωτοβουλία του Συμβούλιου της Ευρώπης και ο επίσημος φορεάς της στην Κύπρο είναι ο οργανισμός “Hope for Children”. Αυτή στηρίζεται στα στατιστικά στοιχεία που υποδεικνύουν ότι περίπου 1 στα 5 παιδιά στην Ευρώπη είναι θύμα σεξουαλικής βίας. Η εκστρατεία έχει δυο κύριους στόχους: να ενθαρρυνει την κυβέρνηση να επικυρώσει την Συνθήκη Lanzarote η οποία προστατεύει τα παιδιά από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση, και να παρέχει τα μέσα για την προληψη του προβλήματος της σεξουαλικής βίας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την εκστρατεία και να υπογράψετε την προκήρυξη στην ιστοσελίδα www.uncrcpc.org.
Μια εκδήλωση για τον εορτασμό του διορισμού του κ. Θεοφάνους ως Πρέσβη Καλής Θελήσης θα ανακοινωθεί σύντομα. O Οργανισμός “Hope for Children” χαίρεται που θα συνεργάζεται με τον κ. Θεοφάνους και προσβλέπει σε μια εποικοδομητική σχέση.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας