Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-14 13:55:06 +0300 Σημάδια ότι το παιδί είναι έτοιμο να βγάλει την πάνα και τα στάδια της εκπαίδευσης που πρέπει να ακολουθήσουμε. Πότε είναι έτοιμο για την τουαλέτα;

Πότε είναι έτοιμο για την τουαλέτα;

Πότε είναι έτοιμο για την τουαλέτα; 470 900
Οι περισσότεροι γονείς ανυπομονούμε να ξεφορτωθούμε τις πάνες. Οι ειδικοί ωστόσο επιμένουν: είναι λάθος να πιέσουμε ένα παιδί που δεν είναι έτοιμο να μπει στη διαδικασία της εκπαίδευσης για την τουαλέτα.

Tα πιο σαφή σημάδια ότι ένα παιδί είναι έτοιμο να ξεκινήσει την εκπαίδευση για την τουαλέτα
- Είναι τουλάχιστον 2 ετών
- Δεν λερώνει τόσο συχνά την πάνα του ή την λερώνει σε προβλέψιμες ώρες
- Είναι σε θέση να καταλάβει και να ακολουθήσει οδηγίες για την επαίδευση στην τουαλέτα
- Μπορεί να κατεβάσει μόνο του τα ρούχα και τα εσώρουχά του
- Μιμείται τη μαμά ή τον μπαμπά όταν πηγαίνουν στην τουαλέτα
- Λέει ή δείχνει με τον δικό του τρόπο ότι θέλει πιπί ή κακά.

Δεν ξεχνάμε!
-Αν το παιδί δεν είναι έτοιμο για να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα (τα αγόρια καθυστερούν συνήθως σε σχέση με τα κορίτσια) δεν πρέπει να το φορτώσουμε με άγχος γιατί αυτό θα κάνει πιο δύσκολη τη διαδικασία.
-Κάθε ένταση και κάθε τιμωρία θα επιβραδύνει την πρόοδο.
-Σύμφωνα με την Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία τα παιδιά που εξωθήθηκαν να μάθουν να χρησιμοποιούν το δοχείο πριν κλείσουν τους δεκαοχτώ μήνες δεν ολοκλήρωσαν με πλήρη επιτυχία την εκπαίδευσή τους παρά μόνο μετά την ηλικία των τεσσάρων ετών. Αντίθετα όσα άρχισαν να εκπαιδεύονται στην ηλικία των 2 ετών περίπου ολοκλήρωσαν την αγωγή τουαλέτας πριν τα τρίτα τους γενέθλια.
- Δείτε τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας για το θέμα.

Πότε ΔΕΝ είναι καλή στιμή να του βγάλουμε την πάνα;
Περιμένοντας το αδερφάκι του. Πολλές μαμάδες σκέφτονται πρακτικά: ας αρχίσω να εκπαιδεύω το μεγαλύτερο παιδί για να μην έχω να αλλάζω δυο μωρά. Όμως ενδέχεται να είναι νωρίς και να φορτίσουμε την ατμόσφαιρα αρνητικά πριν τον ερχομό του μωρού.

Εκπαίδευση για την τουαλέτα
Η εκπαίδευση του παιδιού για την τουαλέτα είναι μια διαδικασία η οποία πρέπει να εξελιχθεί  στον ρυθμό που υποδεικνύει το ίδιο το παιδί. Διαβάστε ποιά είναι τα στάδια που περιλαμβάνει και τι μας συμβουλεύει να προσέξουμε η παιδοψυχολόγος.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας