Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-05-05 14:44:49 +0300 H διάσημη αγγλίδα φωτογράφος δεν φωτογράφισε μόνο τις μητέρες, αλλά συζήτησε μαζί τους για όλα όσα μπορεί να τις δυσκόλεψαν κατά την εγκυμοσύνη.  Πορτραίτα: Τα μωράκια που γεννήθηκαν μέσα στην πανδημία

Πορτραίτα: Τα μωράκια που γεννήθηκαν μέσα στην πανδημία

Πορτραίτα: Τα μωράκια που γεννήθηκαν μέσα στην πανδημία 470 900
H διάσημη αγγλίδα φωτογράφος δεν φωτογράφισε μόνο τις μητέρες, αλλά συζήτησε μαζί τους για όλα όσα μπορεί να τις δυσκόλεψαν κατά την εγκυμοσύνη. 

Ένα έργο που ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο, τον Μάρτιο του 2020 από την Nina Raingold.  Η φωτογράφος και δημιουργός περιεχομένου από το Bristol έχει στο βιογραφικό της συνεργασίες με το περιοδικό The Times, με το κανάλι BBC, με την ιστοσελίδα Getty Image και με φιλανθρωπικά ιδρύματα όπως το Save The Children. Η πιο πρόσφατη δουλειά της επικεντρώνεται σε παιδιά και νέες οικογένειες. 

 

 

Με την έναρξη της πανδημίας, η Nina Raingold αποφάσισε να φωτογραφίσει μητέρες που γέννησαν κατά την περίοδο της καραντίνας. Μητέρες που έπρεπε να παρόλες τις απαγορεύσεις και τις δυσκολίες να τα καταφέρουν και να αντιμετωπίσουν όλες αυτές τις πρωτόγνωρες δοκιμασίες.

 

H διάσημη αγγλίδα φωτογράφος δεν φωτογράφισε μόνο τις μητέρες, αλλά συζήτησε μαζί τους για όλα όσα μπορεί να τις δυσκόλεψαν κατά την εγκυμοσύνη. 

 

Πολλές μητέρες ανέφεραν την δυσκολία να προσαρμοστούν στην τηλεργασία και στην ανάγκη να μένουν πολλές ώρες μόνες στο σπίτι, ενώ οι ίδιες αισθάνονταν πλήρως λειτουργικές. Συγκεκριμένα μία μητέρα αναφέρει “Όταν ξεκίνησε η καραντίνα, ήμουν ήδη 18 εβδομάδες έγκυος και εργαζόμουν σε μία κλινική. Μου ζήτησαν απευθείας να δουλέψω από το σπίτι, πράγμα που με ξάφνιασε. Είμαι έγκυος, δεν είμαι άρρωστη!”

 

 

Άλλες μητέρες ανέφεραν πόσο δύσκολο ήταν για τις ίδιες να μην μπορεί να εισέρχεται στα ραντεβού με τον γιατρό και ο σύντροφός τους. “Εκείνη την περίοδο, οι κανονισμοί ήταν πολύ αυστηροί και δεν μπορούσε ο σύντροφος να έρχεται μαζί μου μέσα στην εξέταση, γεγονός που μου δημιουργούσε μεγάλη ανασφάλεια και φόβο.”

 

 

Ταυτόχρονα αρκετές μαμάδες δήλωσαν ότι τα μαθήματα που παρακολούθησαν διαδικτυακά για την μητρότητα τις βοήθησαν και είχαν μία καλύτερη εικόνα του τί ακριβώς να περιμένουν. Την ίδια στιγμή βέβαια, ήθελαν να γνωρίστουν από κοντά με όλες τις γυναίκες που έβλεπαν στα σεμινάρια και πρόκειται να γίνουν και εκείνες μαμάδες. Αυτό φυσικά και δεν ήταν εφικτό. Ο ιός ήταν πολύ νέος ακόμα και κανένας δεν ήξερε, τι έπρεπε να κάνει.

 

 

Το έργο της Nina Raingold για τις νέες οικογένειες την περίοδο της πανδημίας, συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Τι πιο ελπιδοφόρο, από έναν άνθρωπο που μέσα σε αυτή την κατάσταση επιλέγει να συγκεντρώνεται και να φωτογραφίζει το θαύμα της ζωής! 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το έργο της Raingold επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της: www.ninaraingold.com

Όλες οι φωτογραφίες ανήκουν στην Nina Raingold.

 

Δώσε το δικό σου νόημα στη λέξη μαμά και κέρδισε πλούσια δώρα!

 

Κι επειδή η μητρότητα κρύβει πάντα τα ωραιότερα δώρα, δημιουργήθηκε η πλατφόρμα mamaeinai.gr στην οποία μπορούμε όλοι να συμπληρώσουμε τη φράση #ΜαμάΕίναι... όπως ακριβώς την αισθανόμαστε και να μπούμε στην κλήρωση για να διεκδικήσουμε μοναδικά επώνυμα δώρα από κορυφαία brands ομορφιάς, διατροφής και ευεξίας!

 

Βρείτε αναλυτικά τα ΔΩΡΑ του mamaeinai.gr ΕΔΩ.

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας