Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-15 17:23:00 +0300 Οι πονοκέφαλοι επηρεάζουν το 50 - 60 % των ανδρών και το 70 – 80% των γυναικών. Πονοκέφαλοι, Ημικρανίες, Βελονισμός

Πονοκέφαλοι, Ημικρανίες, Βελονισμός

 Πονοκέφαλοι, Ημικρανίες, Βελονισμός 470 900
Άρθρο από Αλέξανδρος Παύλου
Οι πονοκέφαλοι επηρεάζουν το 50 - 60 % των ανδρών  και το 70 – 80% των γυναικών.

 
Οι περισσότεροι άνθρωποι  έχουν   κάποια   στιγμή παραπονεθεί για πονοκέφαλο  που συνήθως φεύγει με τη   χρήση αναλγητικών φαρμάκων. Ένα όμως μεγάλο μέρος ανθρώπων υποφέρει από έντονους πονοκεφάλους με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους και προβλήματα στην  καθημερινή ζωή τους. Ο Βελονισμός με χρήση Laser ακτινών μπορεί να προσφέρει λύση.

Οι πονοκέφαλοι μπορούν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες:
1. Πονοκέφαλοι Τάσης. Αποτελούν την πιο συχνή μορφή πονοκεφάλων. Ο πονοκέφαλος   τάσης χαρακτηρίζεται από ένα αίσθημα πιεστικό στους κροτάφους ,   το μέτωπο,    στην ινιακή   χώρα   και   στον αυχένα.    Παράγοντες που σχετίζονται με τον πονοκέφαλο τάσης είναι οι μυϊκές υπερεντάσεις,   το άγχος,   η λάθος στάση του σώματος         και οι ψυχικές ασθένειες.
2. Ημικρανίες – Αθροιστικοί Πονοκέφαλοι 
Οι Ημικρανίες προσβάλουν κυρίως το γυναικείο πληθυσμό. Η ακριβής  αιτία της ημικρανίας δεν είναι γνωστή φαίνεται όμως ότι υπάρχουν μεταβολές στη διάμετρο των αγγείων στο τριχωτό της κεφαλής και του εγκεφάλου.  Πρόσφατες έρευνες δείχνουν την ουσία σεροτονίνη να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις ημικρανίες.
Οι   Αθροιστικοί  Πονοκέφαλοι  αφορούν  κυρίως τον ανδρικό πληθυσμό. Εναι ιδιαίτερα επώδυνοι, διαρκούν  για μικρό χρονικό διάστημα  και  συγκεντρώνονται  γύρω από το μάτι. ι   αγγειακές διαταραχές φαίνεται να σχετίζονται με την πάθηση.
3.  Η  τρίτη κατηγορία αφορά ένα πολύ μικρό μέρος του πληθυσμού αλλά αξίζει την προσοχή μας. Είναι πονοκέφαλοι που σχετίζονται με σοβαρές ασθένειες όπως τοανεύρυσμα εγκεφαλικών αγγείων και οι όγκοι εγκεφάλου.
    
 Παράγοντες   άλλοι   που   σχετίζονται  με  τους πονοκεφάλους είναι  οι εξής :
 
- Κακή διατροφή
 - Το τυρί – η σοκολάτα
 - Η έλλειψη ύπνου
 - Διαταραχές περιόδου 

Η   εφαρμογή   του    Laser- Βελονισμού    στην   αντιμετώπιση των πονοκεφάλων.
 
Λίγα λόγια για τη  θεραπεία
O Laser Βελονισμός αποτελεί την πιο σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδο θεραπείας στο πρόβλημα των ονοκεφάλων. H ακτίνα του laser  εισχωρεί  σε  μικρό βάθος σε ειδικά βελονιστικά σημεία κυρίως στον αυχένα και το πρόσωπο.    Αξίζει να σημειωθεί     ότι  δεν   υπάρχει    ο    παραμικρός   κίνδυνος – παρενέργεια.  Ο λόγος που προτιμάμε την εφαρμογή   laser  και όχι τη βελόνα έιναι ότι το   laser έχει μία ισχυρή αναλγητική δράση  για    τον   οργανισμό. Η θεραπεία είναι τελείως ανώδυνη    χωρίς τον     παραμικρό    πόνο.    Ένας αριθμός 8- 10 συνεδριών είναι αρκετός για την ίαση της πάθησης.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας