Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-01-04 16:17:49 +0200 Τι είναι οι πολυκυστικές ωοθήκες, πώς εντοπίζονται και πώς αντιμετωπίζονται Πολυκυστικές ωοθήκες και Γονιμότητα

Πολυκυστικές ωοθήκες και Γονιμότητα

Πολυκυστικές ωοθήκες και Γονιμότητα 470 900
Τι είναι οι πολυκυστικές ωοθήκες, πώς εντοπίζονται και πώς αντιμετωπίζονται.

Οι πολυκυστικές ωοθήκες είναι μια ορμονική δυσλειτουργία που συνοδεύεται από την ύπαρξη μικρών κυστών γύρω από την ωοθήκη. Τα συμπτώματα των πολυκυστικών ωοθηκών είναι η τριχοφυΐα, οι διαταραχές στον κύκλο της περιόδου, η παχυσαρκία, η ακμή και αλλά και η δυσκολία στη σύλληψη.

Πώς επηρεάζουν οι πολυκυστικές ωοθήκες την γονιμότητα;
Οι πολυκυστικές ωοθήκες δημιουργούν διαταραχές στον κύκλο. Με την διαταραχή του κύκλου μας, δεν είμαστε σε θέση να μπορούμε να υπολογίσουμε τις γόνιμες μέρες μας με αποτέλεσμα να μειώνονται οι πιθανότητες να γονιμοποιήσουμε. Η ουσία είναι ότι με τις πολυκυστικές ωοθήκες επηρεάζουν τη γονιμότητα επειδή έχουμε «άστατη» ωορρηξία και η σύλληψη γίνεται πιο δύσκολη.

Πώς γίνεται η διάγνωση των πολυκυστικών ωοθηκών;
Οι περισσότερες γυναίκες δεν παρουσιάζουν ταυτόχρονα όλα τα συμπτώματα των πολυκυστικών ωοθηκών,  δηλαδή και ακμή και άστατο κύκλο και τριχοφυΐα. Ως επί το πλείστον ο μεγαλύτερος αριθμός γυναικών που έχουν πολυκυστικές ωοθήκες παρουσιάζουν ένα με δύο συμπτώματα. Η διάγνωση των πολυκυστικών ωοθηκών, γίνεται μέσω  υπερηχογραφήματος και εξέτασης αίματος. Πρέπον είναι όταν αντιληφθούμε κάποιο από τα προαναφερθέντα συμπτώματα, όπως έντονη τριχοφυΐα ή διαταραχές στον κύκλο να επισκεφτούμε το συντομότερο δυνατόν το γιατρό μας.

Πώς θεραπεύονται οι πολυκυστικές ωοθήκες;
Όταν ο γιατρός διαγνώσει ότι έχουμε πολυκυστικές ωοθήκες, η πρώτη κίνηση είναι να μας δώσει φάρμακα τύπου,  αντισυλληπτικών. Στην περίπτωση δε που διαγνωστεί ότι έχουμε πολυκυστικές ωοθήκες την περίοδο που θέλουμε να μείνουμε έγκυοι και αυτό μας πάει λίγο πίσω, τότε ο γιατρός μας θα μας δώσει τέτοιου είδους φάρμακα ούτως ώστε να προκληθεί ωορρηξία.
Επειδή οι πολυκυστικές ωοθήκες επηρεάζουν τη γονιμότητα, η επισκεψή μας στο γυναικολόγο θα πρέπει να είναι άμεση από τη στιγμή που αισθανθούμε την παραμικρή ενόχληση. Η πρόληψη είναι σίγουρα καλύτερη απο τη θεραπέια.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας