Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-26 17:22:54 +0200 Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών στην παιδική ηλικία μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας. Πολλά αντιβιοτικά στα παιδιά

Πολλά αντιβιοτικά στα παιδιά

Πολλά αντιβιοτικά στα παιδιά 470 900
Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών στην παιδική ηλικία μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας.

Πολλά είναι τα παιδιά που ακολουθούν θεραπεία με αντιβιοτικά για τη θεραπεία κρυολογημάτων, ωτίτιδας, βρογχίτιδας ή άλλων ασθενειών που όμως είτε δεν απαιτούνται είτε δεν είναι κατάλληλα για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Αυτό ισχυρίζεται νέα έρευνα προσθέτοντας ότι τα αντιβιοτικά μπορεί να οδηγήσουν σε ανοσία ή άλλα προβλήματα υγείας. Μάλιστα εφιστούν την προσοχή τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για ακίνδυνα φάρμακα αφού μπορεί να έχουν παρενέργειες όπως αλλεργίες.
Γιατί λοιπόν οι γιατροί εξακολουθούν να συστήνουν αντιβιοτικά ακόμη και όταν δεν χρειάζεται; Συχνά οι γονείς, ενημερωνούν οι αμερικανοί ερευνητές, περιμένουν να φύγουν από το ιατρείο με μια συνταγή για φάρμακο και κατά κάποιον τρόπο εφησυχάζουν ότι αυτή η συνταγή περιλαμβάνει αντιβίωση. Νιώθουν ότι με αυτό το όπλο, αποκλείεται να μην αντιμετωπίσουν την όποια ασθένεια.
Πηγή: www.webmd.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας