Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-02-21 15:41:57 +0200 Συγκεκριμένα, μία έρευνα από το Κέντρου Νευρολογίας και Κοινωνίας του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, έρχεται να ρίξει φως στο συγκεκριμένο θέμα. Πολλά ερεθίσματα, εξυπνότερα παιδιά

Πολλά ερεθίσματα, εξυπνότερα παιδιά

Πολλά ερεθίσματα, εξυπνότερα παιδιά 470 900
Συγκεκριμένα, μία έρευνα από το Κέντρου Νευρολογίας και Κοινωνίας του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, έρχεται να ρίξει φως στο συγκεκριμένο θέμα.

 

Πολλές φορές οι γονείς επιμένουν πως τα παιδιά τους θα πρέπει να βγουν έξω και να παίξουν αλλά να κάθονται μέσα στο σπίτι διαβάζοντας βιβλία ή παίζοντας εκπαιδευτικά παιχνίδια. Στην πραγματικότητα όμως τα παιδιά, ιδιαίτερα στα πρώτα χρόνια της ζωής τους, χρειάζονται γνωστικά ερεθίσματα ώστε να αναπτυχθούν φυσιολογικά. 

 

Συγκεκριμένα, μία έρευνα από το Κέντρου Νευρολογίας και Κοινωνίας του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, έρχεται να ρίξει φως στο συγκεκριμένο θέμα. Η Μάρθα Φαρά, επικεφαλής του τμήματος, παρακολούθησε 64 παιδιά, από την ηλικία των τεσσάρων ετών, εώς και τέσσερα χρόνια μετά. Τέλος παρακολούθησαν ξανά τα ίδια παιδιά στην ηλικία 17 και 19 χρονών, ενώ ταυτόχρονα τα ίδια υποβλήθηκαν σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου.

 

Στην παραπάνω μελέτη, παρατηρήθηκε ότι τα παιδιά που είχαν παιδικά βιβλία, εκπαιδευτικά παιχνίδια, μουσικά όργανα και φροντίδα και ζεστασιά από τους γονείς τους, όταν ήταν 4 και 8 χρονών, είχαν ακόμα και 15 χρόνια μετά περισσότερο αναπτυγμένα ορισμένα σημεία του εγκεφαλικού φλοιού. Σύμφωνα με τη Μάρθα Φαρά, τα αποτελέσματα της έρευνα αποκαλύπτουν ότι είναι αλήθεια πως τα πρώτα χρόνια της ζωής είναι μία ευαίσθητη και κομβική περίοδος, που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του εγκεφαλικού φλοιού του νηπίου. 


 

Ναι λοιπόν, τα παιδιά πρέπει να βγαίνουν έξω και να έχουν μία καλή φυσική κατάσταση αλλά ας μην ξεχνάμε και την σημαντικότητα της γνωστική ανάπτυξης και της έκθεσης των παιδιών σε οπτικά και γνωστικά ερεθίσματα. Όπως φαίνεται κάνουν τα παιδιά πιο έξυπνα και πιο καλά προετοιμασμένα για τις ακαδημαϊκές δραστηριότητες.

 

source: kathimerini.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας