Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2019-12-12 12:27:25 +0200 5 βήματα για να διαλέξουμε το είδος του τοκετού που θέλουμε να ζήσουμε από τον Σύλλογο Μαιών και Μαιευτών Αθηνών. Ποιό είδος τοκετού να επιλέξω;

Ποιό είδος τοκετού να επιλέξω;

Ποιό είδος τοκετού να επιλέξω; 470 900
Μπορούμε να επιλέξουμε το πού και με ποιον τρόπο θα ζήσουμε μια από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής μας: στο μαιευτήριο, στο σπίτι ή ακόμα και στο νερό.

 Η επιλογή είναι δική μας, αρκεί βέβαια να έχουμε τη σύμφωνη γνώμη του μαιευτήρα μας και βέβαια να μην υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία μας και την υγεία του μωρού μας. Για να επιλέξουμε σωστά τον τρόπο με τον οποίο θα φέρουμε το μωρό μας στον κόσμο, θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα: 

1. Θα πρέπει πρώτα απ΄όλα να συζητήσουμε το θέμα αναλυτικά με τον ειδικό που γνωρίζει καλά τις προϋποθέσεις του τοκετού μας, δηλαδή την κατάσταση της υγείας μας αλλά και την εικόνα του εμβρύου. Αυτός δεν είναι άλλος από τον μαιευτήρα – γυναικολόγο ή την μαία που μας παρακολουθεί σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μας. Η γνώμη τους μετράει.

2. Μετά θα πρέπει να ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά κάθε είδους τοκετού προκειμένου να είμαστε σίγουρες ότι έχουμε πάρει την απόφαση για τους σωστούς λόγους (όχι γιατί μας έχει επιβληθεί από κάποιον άλλο ή από την μόδα!).

3. Είναι σωστό να μοιραστούμε τις σκέψεις μας για τον τοκετό με τον σύζυγό μας. Η απόφαση για τη γέννηση του παιδιού μας θα πρέπει να μας βρίσκει σύμφωνους και τους δυο. Είναι μόνο η πρώτη από μια σειρά αποφάσεων στις οποίες θα πρέπει να δείξουμε ομοψυχία!

4. Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση για τον τοκετό είναι δική μας και θα πρέπει να λαμβάνεται με καθαρό μυαλό και ήρεμη συνείδηση. Ο στόχος μας είναι να προφυλάξουμε από κάθε κίνδυνο την υγεία μας και την υγεία του μωρού μας. 

5. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμες να δεχτούμε την ανατροπή των σχεδίων μας. Ο τοκετός είναι μια φυσική διαδικασία που μπορεί να εξελιχθεί απρόβλεπτα. Είναι επομένως αναγκαίο να έχουμε προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα ώστε να δεχτούμε κάθε αλλαγή στο «πρόγραμμα» που με τόση σκέψη και κόπο σχεδιάσαμε για το καλό του μωρού αλλά και το δικό μας.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας