Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-07-27 16:33:27 +0300 Ποιοι λόγοι οδηγούν ένα παιδί στη λιποθυμία Ποιοι λόγοι οδηγούν ένα παιδί στη λιποθυμία;

Ποιοι λόγοι οδηγούν ένα παιδί στη λιποθυμία;

Ποιοι λόγοι οδηγούν ένα παιδί στη λιποθυμία; 470 900
Μετά από μια λιποθυμία το παιδί συνιστάται να εξετάζεται από γιατρό όσο ασήμαντη και ας μας φαίνεται η αιτία.

Πριν κάποια χρόνια, η περίπτωση του 9χρονου παιδιού στη Ρόδο, που λιποθύμησε εξαιτίας της πείνας, ήταν ένα γερό πλήγμα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας που βλέπει στις μέρες μας παιδιά να μην έχουν τη βασική τροφή.
Όσο σοκαριστική κι αν είναι αυτή η αλήθεια, τόσο σοκαριστική είναι και η εικόνα ενός παιδιού που λιποθυμά προκαλώντας πανικό στους γονείς όταν δεν ξέρουν τι μπορεί να την προκάλεσε.
Αν λοιπόν η πείνα δεν είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο για τη λιποθυμία του παιδιού οι αιτίες που μπορεί να ευθύνονται είναι η αφυδάτωση, το χαμηλό σάκχαρο, η υπερβολική ζέστη, το άγχος και η έλλειψη σιδήρου.
Ωστόσο, συνιστάται μετά από μια λιποθυμία το παιδί να εξετάζεται από γιατρό όσο ασήμαντη και ας μας φαίνεται η αιτία.

Αφυδάτωση

Ένα άτομο που έχει αφυδατωθεί μπορεί να λιποθυμήσει, καθώς η αρτηριακή του πίεση πέφτει επικίνδυνα. Και στα παιδιά είναι πολύ εύκολο να εμφανιστεί αφυδάτωση, ειδικά κατά την ώρα του παιχνιδιού το καλοκαίρι. Πολλά παιδιά ξεχνιούνται παίζοντας, και δεν πίνουν νερό.

Πεσμένο σάκχαρο

Πολλές φορές τα παιδιά μπορεί να μην θέλουν να φάνε, να ξεχάσουν να φάνε, ή να φάνε κάτι πολύ μικρό και με χαμηλή διατροφική αξία. Αυτό σημαίνει πως, σταδιακά, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα θα πέσουν, και αυτό μπορεί να προκαλέσει ξαφνικά μια λιποθυμία.

Η υπερβολική ζέστη

Συμβαίνει στους ενήλικες, μπορεί προφανώς να συμβεί και στα παιδιά. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, και ειδικά στις περιόδους καύσωνα, είναι πάρα πολύ σημαντικό να φροντίζετε το παιδί σας να βρίσκεται στην σκιά, να είναι δροσερό και να ενυδατώνεται τακτικά.

Υπερένταση

Μερικές φορές, όταν τα παιδιά ενθουσιάζονται ή τρομάζουν πολύ, η αντίδρασή τους είναι τόσο έντονη, που θα αρχίσουν να ζαλίζονται. Σε πολύ ακραίες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να φέρει μια λιποθυμία. Βοηθήστε τα να χαλαρώσουν και να αναπνεύσουν πάλι φυσιολογικά.

Έλλειψη σιδήρου

Τα παιδιά που δεν λαμβάνουν αρκετό σίδηρο από την διατροφή τους, ή που καταναλώνουν μεγαλύτερες από το κανονικό ποσότητες αγελαδινού γάλακτος, βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο για έλλειψη σιδήρου, που μπορεί να προκαλέσει ζαλάδες, κόπωση, ακόμα και λιποθυμία.

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας