Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-05-21 12:35:13 +0300 Ένα παιδί ενθουσιάζεται στην ιδέα να καθίσει στην αγκαλιά του γονιού του και να του διαβάσει ένα παραμύθι γεμάτο εικόνες, χρώματα και ήρωες. Η διαχρονική αξία του παραμυθιού στην ανάπτυξη του παιδιού μας

Η διαχρονική αξία του παραμυθιού στην ανάπτυξη του παιδιού μας

Η διαχρονική αξία του παραμυθιού στην ανάπτυξη του παιδιού μας 470 900
Άρθρο από Μαρία Ροδίτη
Ένα παιδί ενθουσιάζεται στην ιδέα να καθίσει στην αγκαλιά του γονιού του και να του διαβάσει ένα παραμύθι γεμάτο εικόνες, χρώματα και ήρωες.
Είναι όμως, μία καλή συνήθεια που συνήθως ο γονιός την κληρονομεί στο παιδί.

Tα παραμύθια έχουν μία κλασσική, διαχρονική και ανεκτίμητη αξία. Πολλοί από τους σημερινούς γονείς τείνουν να τα ξεχνούν, παρασυρόμενοι από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Τα σημερινά παιδιά αρχίζουν να μην τα συμπεριλαμβάνουν στις αγαπημένες τους δραστηριότητες, αφού πλέον μαγνητίζονται κυρίως από τα παιχνίδια και τα προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας. Με αποτέλεσμα, να στερούνται τα θετικά αποτελέσματα των παραμυθιών.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που είναι καλό να πείτε ένα παραμύθι στο παιδί σας.

Ένα παραμύθι μπορεί να αποτελέσει μία πραγματικά διασκεδαστική, ξεκούραστη και ανέξοδη ευκαιρία, ώστε οι γονείς να επικοινωνήσουν με το παιδί τους μέσα από το μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Η διήγηση ενός παραμυθιού σε συχνή βάση συμβάλλει, ώστε να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί η σχέση και το δέσιμο των γονιών με το παιδί τους.

Τα παραμύθια συμβάλουν στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.

Το παιδί μέσα από το παραμύθι διευρύνει την φαντασία και τη δημιουργικότητα του.

Η διήγηση παραμυθιών είναι ένας έξυπνος και προσαρμοσμένος στην ηλικία του παιδιού τρόπος, για να μεταδώσει ο γονιός έντεχνα και αβίαστα τα μηνύματα που θέλει στο παιδί για ποικίλες επιθυμητές συμπεριφορές και αξίες.

Το παιδί μέσα στο φανταστικό κόσμο των παραμυθιών βρίσκει απαντήσεις, που αναζητά σχετικά με ανησυχίες, φόβους και προβληματισμούς που ενδεχομένως έχει. Ακόμα, το παιδί ταυτιζόμενο με τους ήρωες μαθαίνει αρετές και αξίες, όπως και τη σημασία να παλεύει για όσα επιθυμεί, με δύναμη, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.

Η σημασία των όσων έχουν να διδάξουν τα βιβλία, χαράζεται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε μικρή ηλικία, απ’ ότι σε μεγαλύτερη.

Τα παραμύθια αποτελούσαν και θα αποτελούν μια υγιή διέξοδο, για μικρούς και μεγάλους.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας