Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-02 12:30:54 +0200 Το «Εργαστήρι Μαιρηβή» περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα με τρεις κουκλοθεατρικές παραστάσεις. Περιοδεία κουκλοθεάτρου

Περιοδεία κουκλοθεάτρου

Περιοδεία κουκλοθεάτρου 470 900
Το «Εργαστήρι Μαιρηβή» περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα με τρεις κουκλοθεατρικές παραστάσεις.

Με τη λήξη της θεατρικής σαιζόν 2011-12 το «Εργαστήρι Μαιρηβή» www.mairivi.gr ξεκινά περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, με ένα κουκλοθεατρικό ρεπερτόριο, που αποτελείται από tρία λαϊκά παραμύθιαQ

•    «ο ποντικός και η θυγατέρα του»
•    «τα μαγικά σεντούκια»  
•    «ο μισοκοκοράκος» 

 

Εάν οι παραστάσεις θέλετε να έρθουν και στο δικό σας χώρο, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2105222181 ή στο info@mairivi.gr
 
Οι κούκλες των παραστάσεων είναι μαρότες, ένα είδος κούκλας με εξαιρετική κίνηση και ζωντάνια. Η κάθε κούκλα είναι μοναδική, έχει πρόσωπο γλυπτό από ξυλοπολτό και τα άκρα είναι ξυλόγλυπτα. Οι κουκλοπαίκτες χειρίζονται τις κούκλες με μηχανισμό, που βρίσκεται στο εσωτερικό του σώματός τους και τα άκρα τα κινούν με συρμάτινα μπαστουνάκια, εξασφαλίζοντας έτσι, με εξαιρετική ακρίβεια, την απόδοση των κινήσεων του κάθε χαρακτήρα.

 

Στις παραστάσεις συμμετέχουν τρεις κουκλοπαίκτες και ένας τεχνικός.  τεχνικός εξοπλισμός (ήχος και φώτα) καλύπτεται από το θίασο.
•    Η παράσταση «ο μισοκοκοράκος» προσαρμόζεται σε όλους τους χώρους (κλειστούς ή ανοιχτούς).
•    Η παράσταση «τα μαγικά σεντούκια» μπορεί να παρουσιαστεί σε κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους αλλά οριοθετημένους.
•    Για την παράσταση «ο ποντικός και η θυγατέρα του» απαιτείται θεατρικός χώρος.
 
Το κόστος της κάθε παράστασης, διαμορφώνεται ανάλογα με τον αριθμό των παραστάσεων, όπως επίσης και από τη χιλιομετρική απόσταση της περιοχής.

 
«Οποντικός και η θυγατέρα του»  λαϊκός μύθος
«Τα μαγικά σεντούκια»  λαϊκό παραμύθι
«Ο μισοκοκοράκος»  λαϊκό παραμύθι
 

Το «Εργαστήρι Μαιρηβή» www.mairivi.gr, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1999, καθιερώνοντας μια μόνιμη σκηνή κουκλοθέατρου στην Αθήνα. Λειτουργεί ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και πολλές παραγωγές του έχουν επιχορηγηθεί  από το Υπουργείο Πολιτισμού. Σκοπός του Εργαστηρίου είναι η έρευνα, η εξάπλωση και η διεύρυνση της τέχνης του κουκλοθέατρου στην Ελλάδα.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας