Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-14 16:38:12 +0300 3 στα 4 νήπια προσλαμβάνουν 4 φορές περισσότερη πρωτεΐνη από τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Παχυσαρκία & Νηπιακή Διατροφή

Παχυσαρκία & Νηπιακή Διατροφή

Παχυσαρκία & Νηπιακή Διατροφή 470 900
3 στα 4 νήπια προσλαμβάνουν 4 φορές περισσότερη πρωτεΐνη από τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα πορίσματα της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της εταιρίας βρεφικής και νηπιακής διατροφής Milupa και παρουσιάστηκε σήμερα από επιστημονική ομάδα, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου. Η νέα αυτή έρευνα αποτελεί μέρος της δέσμευσης της Milupa να συμβάλλει στην ισορροπημένη διατροφή για την υγιή ανάπτυξη των νηπίων.

Πιο συγκεκριμένα, στην έρευνα που έλαβε χώρα υπό μορφή μελέτης παρατήρησης συμμετείχαν 300 μητέρες με νήπια ηλικίας 1-3 ετών, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καβάλα, αναδεικνύοντας, μέσω της καταγραφής ημερήσιων ημερολογίων με τα γεύματα που καταναλώνουν τα νήπια, την ύπαρξη μη ισορροπημένης διατροφής, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την υπερκατανάλωση πρωτεΐνης.

Τα αποτελέσματα της νέας αυτής μελέτης αποδεικνύουν την ανάγκη για ισορροπημένη και εξειδικευμένη διατροφή, καθώς σύμφωνα με άλλες έρευνες στο αντικείμενο αυτό, τα ποσοστά νηπιακής και παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα αυξάνονται ραγδαία ξεπερνώντας το 20%, ποσοστό που αποτελεί ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο .

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από τους ειδικούς, το γάλα αποτελεί μία από τις βασικές τροφές για την ανάπτυξη του βρέφους και αργότερα του νηπίου. Είναι απαραίτητο όμως να δίνεται γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη (<2γρ./100ml), γιατί το νήπιο χρειάζεται πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και από άλλες τροφές, όπως είναι το κρέας, το ψάρι και το αυγό. Δεδομένου ότι η πρωτεΐνη στα διάφορα γάλατα διαφέρει, με την επιλογή του σωστού γάλακτος μπορεί εύκολα να μειωθεί η συνολική πρωτεϊνική πρόσληψη.

Τα νηπιακά γάλατα Milupa Aptamil Step Up είναι ειδικά μελετημένα γάλατα για νήπια 1oυ και 2oυ έτους, Περιέχουν τη συνιστώμενη χαμηλή ποσότητα πρωτεΐνης (1,5γρ. /100ml) σε σχέση με άλλους τύπους γάλακτος και επιπλέον είναι πλούσια σε σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνες και παρέχουν αυξημένη απορρόφηση μετάλλων και ιχνοστοιχείων. 

 Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Maarten Deurloo – Γενικός Διευθυντής της Numil Hellas «Η σημερινή εκδήλωση δεν είναι μία μεμονωμένη εκδήλωση. Θέλουμε να συνεισφέρουμε στην ισορροπημένη διατροφή των νηπίων με σκοπό την υγιή ανάπτυξή τους με προϊόντα και υπηρεσίες, τώρα αλλά και στο μέλλον. Υπηρεσίες όπως συμβουλές ισορροπημένης νηπιακής διατροφής για νήπια που συνέταξαν οι ειδικοί».

Με στόχο την ενημέρωση σχετικά με την ισορροπημένη διατροφή, η εταιρία Milupa, σε συνεργασία με ειδικούς παιδιάτρους, έχει προβεί σε σειρά ενεργειών μεταξύ των οποίων η σύνταξη συμβουλών για σωστή νηπιακή διατροφή και η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού ενημερωτικού portal, το www.proteinimemetro.gr, όπου οι μητέρες μπορούν να υπολογίσουν την πρωτεϊνική πρόσληψη του νηπίου τους και να διαβάσουν χρήσιμες συμβουλές για την ισορροπημένη διατροφή του.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας