Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-04-19 09:42:51 +0300 Αξέχαστες πασχαλινές, επιμορφωτικές διακοπές υπόσχεται το Μουσείο Ηρακλειδών στους μικρούς του φίλους. Πασχαλινό mathemARTics camp

Πασχαλινό mathemARTics camp

Πασχαλινό mathemARTics camp 470 900
Αξέχαστες πασχαλινές, επιμορφωτικές διακοπές υπόσχεται το Μουσείο Ηρακλειδών στους μικρούς του φίλους.

Μ. Δευτέρα 25, Μ. Τρίτη 26 και Μ. Τετάρτη 27 Απριλίου & Τετάρτη 4, Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Μαΐου
Για παιδιά 5-7 και 8-10 ετών

Αξέχαστες πασχαλινές, επιμορφωτικές διακοπές υπόσχεται το Μουσείο Ηρακλειδών στους μικρούς του φίλους, στο νεοκλασικό κτίριο όπου στεγάζεται, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης, στο Θησείο (Κεντρικό κτίριο, Ηρακλειδών 16, Θησείο).

Το πασχαλινό mathemARTics camp θα πραγματοποιηθεί σε δυο τριήμερους κύκλους: ο Α΄ κύκλος,  τη Μ. Δευτέρα 25.4, Μ. Τρίτη 26.4 και Μ. Τετάρτη 27.4. Και ο Β΄ κύκλος, την εβδομάδα μετά το Πάσχα, Τετάρτη 4.5, Πέμπτη 5.5 και Παρασκευή 6.5.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 5-7 και 8-10 ετών, που θα χωριστούν σε δύο ολιγομελή τμήματα (12-14 παιδιά ανά τμήμα), για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του πασχαλινού mathemARTics camp περιλαμβάνει:

- Μαθηματικά: «Παίζω και εφευρίσκω, κατασκευάζω τα δικά μου αυτοκίνητα & φορτηγά»
Τα παιδιά ακολουθώντας τη σκέψη των μεγάλων πρωτοπόρων της μηχανικής, κατασκευάζουν τα δικά τους μοντέλα, κατανοούν τη γεωμετρία και τη μηχανική των αυτοκινήτων και μέσα από τον πειραματισμό και το παιχνίδι μαθαίνουν τους φυσικούς νόμους, με κύριο στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικό¬τητας και της φαντασίας τους.

- Εικαστικά: «Εργαστήρια για το Πάσχα και την Άνοιξη!»
Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον κόσμο της γεωμετρίας μέσα από τη γεωμετρική τέχνη της αρχαιότητας και διακοσμούν τα δικά τους γεωμετρικά αγγεία. Μαθαίνουν τα πασχαλινά έθιμα, φιλοτεχνούν το πασχαλινό αυγό και τη λαμπάδα τους με γεωμετρικά στολίδια και φτιάχνουν κάρτες για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ακόμη, θα ακούσουν ιστορίες για την Άνοιξη και την αναγέννηση της φύσης, και θα θυμηθούν το μύθο της Περσεφόνης, παρακολουθώντας μια μικρού μήκους εκπαιδευτική ταινία κινουμένων σχεδίων.

- Λογοτεχνία: «Έχετε δυο νέα μηνύματα από τον Αίσωπο» 
Αφηγήσεις κλασικών μύθων του Αισώπου, διάλογος και ανταλλαγή απόψεων για τη σημασία της αλληγορίας στη σημερινή εποχή και γραπτές αναδημιουργίες των ιστοριών με σκοπό την καλλιέργεια της ατομικής δημιουργικής έκφρασης, σύμφωνα με τη μέθοδο δημιουργικής γραφής «Γράφω-Εκφράζομαι-Απελευθερώνομαι» 

- Μουσικοκινητική αγωγή
Στόχος του εργαστηρίου είναι να κατανοήσουν τα παιδιά ότι η μουσική βρίσκεται παντού γύρω μας και ότι μπορούν και τα ίδια να μετέχουν στη διαδικασία της μουσικής δημιουργίας με απλό και ευχάριστο τρόπο, έτσι ώστε να μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι και να αποκτούν σημαντικά εφόδια για την καλλιέργεια της αισθητικής τους αντίληψης και τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους. 

Στόχος του πασχαλινού mathemARTics camp είναι να δοθεί στους μικρούς μας φίλους η ευκαιρία να αναπτύξουν διερευνητικές νοητικές ικανότητες σ’ ένα περιβάλλον ελεύθερης έκφρασης και άτυπης μάθησης. Από νωρίς το πρωί (προσέλευση από τις 8:30) μέχρι αργά το απόγευμα (μέχρι τις 16:30), σ’ ένα ήρεμο και χαρούμενο χώρο, τα παιδιά θα ταξιδέψουν στο θαυμαστό κόσμο της επιστήμης, της τέχνης και των μαθηματικών, με την εμψύχωση μιας ειδικά εκπαιδευμένης ομάδας μαθηματικών, φιλολόγων και εικαστικών, και με υπεύθυνο μουσειοπαιδαγωγό για κάθε τμήμα. Επιπλέον, έχουν προβλεφθεί και διαλείμματα για κολατσιό και γεύμα.


ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: 
•Μαθηματικά: Αποστόλης Παπανικολάου-Άρης Μαυρομμάτης
•Εικαστικά: Νικολέτα Ξυδέα
•Λογοτεχνία: Χριστίνα Κόλλια
•Μουσικοκινητική αγωγή: Φανή Γεβετζή

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ & ΩΡΕΣ: Μ. Δευτέρα 25, Μ. Τρίτη 26 και Μ. Τετάρτη 27 Απριλίου & Τετάρτη 4, Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Μαΐου, 08:00-16:00
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 120,00 € ο κύκλος - Έκπτωση 10% στο δεύτερο παιδί
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Στείλτε μας την αίτηση συμμετοχής σας στο εργαστήριο.
Η έγκαιρη κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη, καθώς τα τμήματα είναι ολιγομελή για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μουσείο Ηρακλειδών


 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας