Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-23 10:00:24 +0300 Τα δημητριακά είναι οι πρώτοι καλεσμενοί που δεν θα πρέπει να λείπουν από το παιδικό πάρτυ. Πάρτυ δημητριακών

Πάρτυ δημητριακών

Πάρτυ δημητριακών 470 900
Τα δημητριακά είναι οι πρώτοι καλεσμενοί που δεν θα πρέπει να λείπουν από το παιδικό πάρτυ.
Στολίσατε το τραπέζι, στείλατε τα προσκλητήρια, η τούρτα ετοιμάζεται και τώρα; Και τώρα Δημιουργήστε γλυκίσματα με βάση τα δημητριακά και αφήστε τους λιλιπούτειους καλεσμένους σας άφωνους.

CHEERIOS ΣΟΚΟΛΑΤΟΒΡΑΧΑΚΙΑ




Υλικά:
400 γρ. Σοκολάτα
κουβερτούρα Nestlé Dessert
250-300 γρ. δημητριακά
Honey Cheerios


Εκτέλεση:
Βάλε την κουβερτούρα στο ψυγείο για να σκληρύνει και να κόβεται εύκολα και κόψε τη
σε μικρά κομμάτια με μεγάλο μαχαίρι (ή τρίψε τη στον χοντρό τρίφτη ή στον πολυκόφτη).

Αφού λιώσεις την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί, άφησέ τη για 2 λεπτά να κρυώσει.
Στη συνέχεια, ρίξε μέσα όσα HONEY CHEERIOS® μπορείς, μέχρι να καλυφθούν όλα εντελώς και να μην έχει περισσέψει σοκολάτα σε υγρή μορφή και ανακάτεψε το μείγμα ελαφρά με ξύλινη κουτάλα.

Στρώσε λαδόκολλα σε ταψί ή δίσκο και άπλωσε πάνω κουταλιές του μείγματος, σε όποιο μέγεθος προτιμάς. Άσε μικρή απόσταση μεταξύ τους, ώστε να μην ακουμπάει το ένα σοκολατοβραχάκι στο άλλο. Βάλε τον δίσκο στο ψυγείο για περίπου μία ώρα ή σε δροσερό μέρος εκτός ψυγείου για 2-3 ώρες, μέχρι η σοκολάτα να «σφίξει» και τα σοκολατοβραχάκια να ξεκολλάνε εύκολα. Είναι έτοιμα!

TIP: Για να φτιάξεις μπεν μαρί, χρειάζεσαι 2 κατσαρόλες, τη μία μέσα στην άλλη. Βάζεις λίγο νερό στην πρώτη και από πάνω τοποθετείς τη δεύτερη, προσέχοντας η βάση της να μην ακουμπάει το νερό, αλλά να ζεσταίνεται από τον ατμό. Βάζεις τις κατσαρόλες στο μάτι της κουζίνας και η σοκολάτα λιώνει χωρίς να καίγεται και να κολλάει.


CHEERIOS  ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΑΚΙΑ




Υλικά:
200 γρ. Ανθόμελο
100 γρ. δημητριακά
Honey Cheerios ολόκληρα
Λαδόκολλα
Ξυλάκια για σουβλάκια
Λίγο ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
Βάλε το μέλι σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ζέστανέ το σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει. Κατά τη διάρκεια του βρασμού, μην ξεχνάς να αφαιρείς τον αφρό με ένα κουτάλι. 8-10 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει να βγάζει φουσκάλες, αφαίρεσε το μέλι από την φωτιά.
 
Στρώσε στο ταψί λαδόκολλα και άπλωσε πάνω της ελαιόλαδο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ή χαρτί κουζίνας.
 
Μετά άπλωσε το μέλι στο ταψί και βάλε ένα ξυλάκι για σουβλάκι στο κέντρο. Γύρισε το ελαφρά για να καλυφθεί από μέλι. Άφησε το 1 λεπτό να δέσει ελαφρώς και ενώ είναι ακόμα ζεστό και μαλακό, κόλλα πάνω HONEY CHEERIOS σε ό,τι σχήμα και διάταξη θέλεις! Άφησέ τα να κρυώσουν και να σκληρύνουν στο ψυγείο.
 
Ξεκόλλησέ τα από τη λαδόκολλα και καλή απόλαυση!

INFO: Πρόσεξε όταν ρίχνεις το μέλι στην λαδόκολλα! Το υγρό μέλι καίει πολύ. Ζήτησε βοήθεια από έναν μεγάλο.

TIP: Μπορείς να φτιάξεις παστέλια βάζοντας μέσα στο βρασμένο μέλι HONEY CHEERIOS® προτού τα τοποθετήσεις στη λαδόκολλα.


HONEY CHEERIOS ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ







Υλικά (για 6 προβατάκια):
40 γρ. βούτυρο
20 μεγάλα ζαχαρωτά
160 γρ. δημητριακά
HONEY CHEERIOS®
40 γρ. αφυδατωμένη καρύδα
6 ρώγες από μαύρα σταφύλια
50 γρ. σταφίδες
24 μικρές μαύρες σταφίδες
50 γρ. λευκή σοκολάτα



Εκτέλεση:
Βάλε το βούτυρο και τα ζαχαρωτά σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και ζέστανέ τα για 1 λεπτό σε υψηλή θερμοκρασία. Ανακάτεψε
μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα και πρόσθεσε τα δημητριακά HONEY CHEERIOS® μέχρι να καλυφθούν όλα από το μείγμα.

Σχημάτισε τα σώματα των προβάτων, πλάθοντας το μείγμα με κουτάλια σούπας. Πασπάλισε τα προβατάκια με καρύδα και άπλωσέ τα σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να σταθεροποιηθούν.

Φτιάξε τα πόδια, περνώντας σταφίδες σε οδοντογλυφίδες και αφήνοντας μόνο
λίγο κενό χώρο στην άκρη. Τοποθέτησε από 4 οδοντογλυφίδες-πόδια σε κάθε σώμα.

Βάλε μια ρώγα από μαύρο σταφύλι στην άκρη μιας άλλης οδοντογλυφίδας και μετά πέρασέ τη οριζόντια μέσα στο προβατάκι, ώστε το σταφύλι να είναι το κεφάλι.

Λιώσε τη λευκή σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων (μεσαία θερμοκρασία για 20’’ περίπου). Μετά ανακάτεψέ τη μέχρι να μαλακώσει και σχημάτισε τα μάτια, που θα μπουν στο κεφάλι. Βάλε από 1 μικρή μαύρη σταφίδα μέσα σε κάθε μάτι και με τη λιωμένη σοκολάτα κόλλησε 2 σταφίδες στην κορυφή του κεφαλιού, σαν αφτιά.

 


Δείτε και άλλες συνταγές εδώ

 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας