Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2017-02-01 13:49:01 +0200 Τα «Παραμύθια του Κήπου» ζωντανεύουν με τη συνοδεία κλασικής κιθάρας. Παραμύθια στον Εθνικό Κήπο

Παραμύθια στον Εθνικό Κήπο

Παραμύθια στον Εθνικό Κήπο 470 900
Τα «Παραμύθια του Κήπου» ζωντανεύουν με τη συνοδεία κλασικής κιθάρας.

Η Παιδική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Κήπου, το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα καλωσορίζει το μήνα που έρχεται με τα «Παραμύθια του Κήπου», που ζωντανεύουν με τη συνοδεία κλασικής κιθάρας, σε δύο διαδοχικές παραστάσεις, 11:30 το πρωί και 12:30 το μεσημέρι, από 4 Φεβρουαρίου 2017 και έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Αυτό το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου η Παιδική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Κήπου μας καλεί να διαβάσουμε παρέα τα παραμύθια του Κήπου. Οι μικροί φίλοι, θα απολαύσουν αυτό το μήνα το παραμύθι με τον τίτλο «Το βατραχάκι μελωδίτσα» του Roberto Piumini, με συνοδεία κλασικής κιθάρας.


Η Παιδική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Κήπου
Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1984 από το Υπουργείο Γεωργίας, στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός δικτύου Παιδικών Βιβλιοθηκών σε αγροτικές περιοχές σε όλη την Ελλάδα, διαθέτει δύο αναγνωστήρια, μία αίθουσα παραμυθιού και μία αίθουσα μουσικής και προβολών. Όταν ξεκίνησε, στα ράφια της είχε μόνο 1.500 βιβλία, ενώ σήμερα ξεπερνούν τα 6.000. Το αρχικό σπιτάκι χτίστηκε το 1848 και στέγασε το γραφείο-ησυχαστήριο («l’ hermitage») του Γάλλου κηποτέχνη Μπαρώ (Louis Bareau).

Δέχεται στο χώρο της παιδιά, σχολικές ομάδες παιδιών όλων των βαθμίδων, παιδιά με ειδικές ανάγκες, φοιτητές, σπουδαστές, μελετητές. Συνεργάζεται με διαφόρους φορείς και ομάδες που μπορούν να προσφέρουν στο χώρο της βιβλιοθήκης και στο περιβάλλον (Ορνιθολογική Εταιρεία, WWF, Ελλάδα Καθαρή, περιβαλλοντικές ομάδες σχολείων, συγγραφείς, εικονογράφους κ.λ.π). Συμμετέχει σε εκδηλώσεις για το βιβλίο και σε προγράμματα που προάγουν το χώρο της βιβλιοθήκης και του βιβλίου.

 

Πηγή: elculture.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας