Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-04-05 21:04:04 +0300 Γιατί τα μωρά στη Φιλανδία κοιμούνται σε χάρτινα κουτιά; Φιλανδία: Πακέτο μητρότητας

Φιλανδία: Πακέτο μητρότητας

Φιλανδία: Πακέτο μητρότητας 470 900
Γιατί τα μωρά στη Φιλανδία κοιμούνται σε χάρτινα κουτιά;
Eδώ και 75 χρόνια το κράτος δίνει στις μέλλουσες μαμάδες στη Φιλανδία ένα κουτί. Στο κουτί υπάρχει το αρχικό σετ ενός μωρού, σεντόνια, παιχνίδια, ρούχα εν τούτοις μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κρεβάτι. Ορισμένοι ισχυρίζονται πως το κουτί αυτό βοηθά και προλαμβάνει την παιδική θνησιμότητα.

Το πακέτο μητρότητας είναι διαθέσιμο σε όλες τις μέλλουσες μητέρες και αποτελεί παράδοση απο το 1930. Σκοπός του ήταν να δώσει σε όλα τα παιδιά μια ίση ευκαιρία για το ξεκίνημά τους.

Το μαλακό στρώμα στον πάτο του κουτιού το μεταμορφώνει αυτόματα στο πρώτο κρεβάτι του μωρού. Πολλά μωρά στη Φιλανδία ανεξαρτήτου οικονομικού υπόβαθρου παίρνουν τον πρώτο τους ύπνο μέσα σε αυτό.

Σήμερα 75 χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία, το κουτί έχει γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι της μέλλουσας μαμάς.

«Ήταν υπέροχο και είχα ενθουσιαστεί που το έπαιρνα και ήταν σαν την πρώτη μου υπόσχεση στο μωρό. Όλοι  ανυπομονούσαν να δουν τι περιείχε και τι χρώματα είχαν επιλέξει τη χρονιά εκείνη», αναφέρει η 49χρονη Reija Klemetti που πήγε να παραλάβει το κουτί από το ταχυδρομείο.

Το περιεχόμενο του κουτιού αλλάζει από χρονιά σε χρονιά έτσι «Είναι εύκολο να καταλάβεις ποια χρονιά γεννήθηκαν τα μωρά, γιατί τα ρούχα στο κουτί αλλάζουν λιγάκι κάθε χρόνο»,  αναφέρει η Titta Vayrynen, μητέρα δύο παιδιών.

Το κουτί μητρότητας είχε σχεδιαστεί εξ αρχής για να ενθαρρύνει τους γονείς να φροντίζουν σωστά τα παιδιά τους.

Πηγή: www.bbc.co.uk

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας