Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2017-06-08 17:20:38 +0300 Ανακαλύπτουμε τον κόσμο παίζοντας, παρέα με το Βabyspace και τη LEGO®! Παιχνίδι #6: Μαθαίνουμε τους αριθμούς!

Παιχνίδι #6: Μαθαίνουμε τους αριθμούς!

Παιχνίδι #6: Μαθαίνουμε τους αριθμούς! 470 900
Ανακαλύπτουμε τον κόσμο παίζοντας, παρέα με το Βabyspace και τη LEGO®!

Πόσο κάνει δύο και πέντε; Εφτά και τρία; Πριν μάθουμε τις αφαιρέσεις και προσθέσεις, είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε πολύ καλά τους αριθμούς! Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να επιστρατεύσουμε την επιμονή, την υπομονή και τη φαντασία μας! Αυτήν την Κυριακή δίνουμε ραντεβού στο σπίτι μας και μαθαίνουμε τους αριθμούς παρέα με το Βabyspace και LEGO!

Το παιχνίδι:

Για να μάθει το μικρό μας τους αριθμούς είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσει την έννοια της ποσότητας. Για να το πετύχουμε αυτό, χρησιμοποιούμε εύκολα και απτά παραδείγματα με αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι μας. Για παράδειγμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μικρά φρούτα όπως βερύκοκα ή κεράσια, ή ακόμα και όσπρια (πχ φασόλια).

Απλώνουμε δέκα βερύκοκα στη μία πλευρά του τραπεζιού. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα βερύκοκο και το βάζουμε μόνο του στην άλλη πλευρά. Εξηγούμε στο μικρό μας ότι αυτό είναι 1 βερύκοκο και ότι αν πάρουμε ακόμα ένα βερύκοκο από την άλλη πλευρά και το βάλουμε μαζί με το άλλο, θα γίνουν 2 βερύκοκα. Παίζουμε μεταφέροντας τα βερύκοκα από τη μία πλευρά του τραπεζιού στην άλλη και ταυτόχρονα μετράμε σταδιακά "1, 2, 3...". 

Ταυτόχρονα έχουμε δίπλα μας λευκές κόλλες χαρτί και έναν μαρκαδόρο και κάθε φορά που μαθαίνουμε έναν αριθμό, τον γράφουμε με μεγάλα γράμματα σε μία κόλλα χαρτί. Αφού έχουμε κάνει πολλές επαναλήψεις, δημιουργούμε τέσσερις ομαδούλες απο βερύκοκα πάνω στο τραπέζι. Στη μία βάζουμε 3 βερύκοκα, στην άλλη 2, στην άλλη 4 και στην άλλη 1. Παροτρύνουμε το μικρό μας να μετρήσει πόσα βερύκοκα έχει η κάθε ομάδα και μετά να βρεί και το χαρτί με τον αντίστοιχο αριθμό. Σε αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό να μην το πιέζουμε αλλά να το ενθαρρύνουμε. Ακόμα και αν κάνει κάποιο λάθος είναι απόλυτα λογικό! Αφού τελειωσει ο πρώτος γύρος, επαναλαμβάνουμε φτιάχνοντας άλλες ομάδες (πχ 2 βερύκοκα + 3 βερύκοκα  + 5 βερύκοκα). 

Σταδιακά οι αριθμοί θα γίνουν μέρος της καθημερινότητάς του. Για να κάνουμε την εκμάθηση των αριθμών ακόμα πιο διασκεδαστική μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το My First Train LEGO DUPLO!

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας