Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2017-05-25 13:17:15 +0300 Ανακαλύπτουμε τον κόσμο παίζοντας, παρέα με το Βabyspace και τη LEGO®! Παιχνίδι #4: Μαθαίνουμε τα χρώματα και τα φρούτα!

Παιχνίδι #4: Μαθαίνουμε τα χρώματα και τα φρούτα!

Παιχνίδι #4: Μαθαίνουμε τα χρώματα και τα φρούτα! 470 900
Ανακαλύπτουμε τον κόσμο παίζοντας, παρέα με το Βabyspace και τη LEGO®!

Όπως έχουμε ξαναπει, το παιχνίδι είναι πολύτιμο για την ανάπτυξη ενός παιδιού και μέσω αυτού μπορεί να μάθει και να ανακαλύψει πολλά για τον κόσμο γύρω του. Εμείς σαν γονείς, πρέπει να είμαστε πάντα δίπλα του και να δημιουργούμε όλα αυτά τα ερεθίσματα που θα γεννήσουν τη γνώση! Τι καλύτερο και ιδανικότερο λοιπόν, από ένα παιχνίδι; 

Αυτήν την Κυριακή δίνουμε ραντεβού στο σπίτι μας και μαθαίνουμε τα χρώματα και τα φρούτα παρέα με το Βabyspace και τη LEGO!

Το παιχνίδι:

Αρχικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι "επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως" και ότι παρόλο που τα παιδιά καταγράφουν με εντυπωσιακή ικανότητα ό,τι ακούνε και βλέπουνε, για να μάθουν κάτι, πρέπει να το επαναλάβουμε πολλές φορές και να επιμείνουμε χωρίς φυσικά να γινόμαστε πιεστικοί. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, το παρακάτω παιχνίδι είναι το ιδανικό, καθώς συνδυάζει τη γνώση με τη διασκέδαση! 

Διαλέγουμε τα φρούτα που θα μάθουμε στο μικρό μας. Φροντίζουμε να μην μοιάζουνε μεταξύ τους και να είναι διαφορετικά χρώματα. Εάν τα έχουμε και στο σπίτι, ακόμα καλύτερα καθώς η άμεση επαφή θα έχει καλύτερα αποτελέσματα! Εναλλακτικά, διαλέγουμε μερικές εικόνες από το διαδίκτυο και καθώς τις δείχνουμε, επινοούμε μία μικρή ιστοριούλα για να αποτυπωθεί το όνομα και η εικόνα καλύτερα στο μυαλό του μικρού μας. Στην ιστοριούλα φροντίζουμε να επαναλαμβάνουμε συχνά το χρώμα του φρούτου και να αναφέρουμε και άλλα αντικείμενα που έχουν το ίδιο χρώμα και του είναι ήδη γνωστά. 

Το δεύτερο και τελευταίο στάδιο του παιχνιδιού μας περιλαμβάνει ζωγραφική! Τυπώστε τα τρία σχέδια με φρούτα που βρίσκονται εδώ και ζητήστε από το μικρό σας να το ζωγραφίσει σύμφωνα με όσα του είπατε στην ιστοριούλα σας. 

Σε αυτήν τη δραστηριότητα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σετ LEGO® DUPLO Το πρώτο μου τρακτέρ για να γίνει το παιχνίδι "Μαθαίνουμε τα χρώματα και τα φρούτα" ακόμα πιο ενδιαφέρον! 

  

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας