Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-14 16:39:28 +0300 H παιδική παχυσαρκία, σύμφωνα με ειδικούς, μπορεί να καταπολεμηθεί στο πλαίσιο του ολοήμερου σχολείου. Παιδκή παχυσαρκία στο σχολείο

Παιδκή παχυσαρκία στο σχολείο

Παιδκή παχυσαρκία στο σχολείο 470 900
H παιδική παχυσαρκία, σύμφωνα με ειδικούς, μπορεί να καταπολεμηθεί στο πλαίσιο του ολοήμερου σχολείου.

Έρευνες έδειξαν ότι το 82% των παιδιών στην Αμερική κάτω από την ηλικία των 6 ετών βρίσκονται στη λεγόμενη «φύλαξη» των ολοήμερων σχολείων εφόσον οι γονείς τους εργάζονται. Έτσι, τα περισσότερα γεύματα της ημέρας δεν λαμβάνονται στο οικογενειακό τραπέζι και οι γονείς έχουν μικρό έλεγχο του τι τρώει το παιδί τους. Στην ημερήσια φύλαξη λαμβάνουν τα 2/3 των καθημερινών τους θερμίδων, επομένως άλλοι ενήλικες και όχι οι γονείς είναι υπεύθυνοι για τη σίτιση των παιδιών.
Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνών, η διατροφή στην φύλαξη δεν είναι υγιεινή στο βαθμό του επιθυμητού ενώ τα παιδιά δεν έχουν αρκετή φυσική δραστηριότητα σε αυτούς τους χώρους. Και όμως! Εκεί θα μπορούσε να εστιασθεί η προσπάθεια για τέτοιου είδους ριζικές αλλαγές στη ζωή ενός παιδιού. Είναι γεγονός εξάλλου ότι όσο νωρίτερα ξεκινήσει η πρόληψη της παχυσαρκίας στη ζωή ενός ανθρώπου, τόσο καλύτερα.
Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς:
-Επιλέγουμε σχολεία ή παιδικούς σταθμούς με πρόβλεψη για δραστηριότητες ανοιχτού τύπου και λιγότερη τηλεόραση στο ημερήσιο πρόγραμμα.
-Ενημερωνόμαστε για τους κανονισμούς σχετικά με τη διατροφή και την φυσική κινητικότητα των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο της επιλογής μας.
-Ενημερωνόμαστε όχι μόνο για τις πρώτες ύλες αλλά και για το πώς μαγειρεύεται το φαγητό που σερβίρετε στο παιδί μας.
-Είμαστε σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους για τις διατροφικές συνήθειες του παιδιού και αξιοποιούμε την πληροφορία προς βελτίωση. 

Πηγή:www.webmd.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας