Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-03-21 15:39:54 +0200 Για πολλές οικογένειες η απόδραση με το αυτοκίνητο δεν σημαίνει πάντα και χαρά διότι μαζί έρχεται ακέλαστη και η ταξιδιωτική ναυτία. "Μαμά, μπαμπά... ζαλίζομαι"

"Μαμά, μπαμπά... ζαλίζομαι"

"Μαμά, μπαμπά... ζαλίζομαι" 470 900
Για πολλές οικογένειες η απόδραση με το αυτοκίνητο δεν σημαίνει πάντα και χαρά διότι μαζί έρχεται ακέλαστη και η ταξιδιωτική ναυτία.
Η κινητική ναυτία πρόκειται επί της ουσίας για μια ασθένεια του εγκεφάλου. Οι πληροφορίες που φτάνουν στον εγκεφάλο από τα διάφορα μέρη του σωμάτος είναι αντικρουόμενες. Ως επι το πλείστον τα παιδιά προσχολικής και νηπιακής ηλικίας είναι αυτά που είναι πιο επιρρεπή στη ζαλάδα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Στην περίπτωση που το παιδί είναι μωρό συνήθως γκρινιάζει, κλαίει, χασμουριέται. Όσο το παιδί μεγαλώνει είναι και σε θέση να μας πεις και πως αισθάνεται αλλά και να μας πει τι του συμβαίνει. Τα μεγαλύτερα παιδιά, διαμαρτύρονται για στομαχική αδιαθεσία, ιδρώνουν και μπορεί να κάνουν εμετό

Πώς να μειώσετε την πιθανότητα ναυτίας
-Περιορίστε τα ερεθίσματα του παιδιού. Προτρέψτε το παιδί να κοιτάει έξω από το παράθυρο από το να διαβάζει ένα βιβλίο ή να βλέπει μια ταινία στο dvd.
-Αποφύγετε να δώσετε στο παιδί αλμυρό φαγητό ή πικάντικο πριν το ταξίδι. Ειδικά αν το ταξίδι είναι μικρο καλύτερα να μην του δώσετε τίποτε να φάει.
-Προσπαθήστε να αερίζετε συχνά το αυτοκίνητο και να ανανεώνεται ο αέρας.
-Αν το παιδί είναι επιρρεπές στην κινητική ναυτία προσπαθήστε να του αποσπάτε την προσοχή με τραγούδια, συζήτηση για να περάσει η ώρα και να μην το καταλάβει.
-Δεν πειράζει και να αργήσετε λίγο στον προορισμό σας αρκεί να μην φτάσετε με παρατράγουδα. Για το λόγο αυτό κάντε συχνές στάσεις
-Μαμά, μπαμπά οδηγέ, όσο  μπορείς περιόρισε τη χρήση του φρένου και κράτα μια ομαλή ταχύτητα
-Σε καμία περίπτωση μην αποφεύγετε τα ταξίδια. Τα πολλαπλά ταξίδια εκπαιδεύουν τον εγκέφαλο και το ακουστικό σύστημα του μικρού παιδιού και το βοηθούν να προσαρμοστεί γρηγορότερα.

Συμβουλή: Δεν ξεχνάμε να καθαρίζουμε το αυτοκίνητό μας πριν το ταξίδι. Ακόμη και ο εσωτερικός  χώρος χρειάζεται ανανέωση. Για το λόγο αυτό χαρίζουμε στα παιδιά μας ένα καθαρό περιβάλλον ακόμη και στη βόλτα ή το ταξίδι!

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας