Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-03-02 11:27:35 +0200 Τα "παιδιά της θάλασσας" που βλέπουν δύο φορές καλύτερα κάτω από το νερό, υπάρχουν στ' αλήθεια! Παιδιά με σούπερ-δυνάμεις

Παιδιά με σούπερ-δυνάμεις

Παιδιά με σούπερ-δυνάμεις 470 900
Τα "παιδιά της θάλασσας" που βλέπουν δύο φορές καλύτερα κάτω από το νερό, υπάρχουν στ' αλήθεια!

Η φυλή των Μοϊκανών είναι γνωστή σε όλους μας. Αποτελείται από περίπου 2.000 - 3.000 άτομα τα οποία ζουν ανά ομάδες σε ακτές και νησιά της δυτικής Ταϊλάνδης και τρέφονται κυρίως με ψάρια και φυτά. Αυτό όμως που δε γνωρίζαμε είναι ότι οι Μοϊκανοί ή αλλιώς οι "Τσιγγάνοι του Νερού", από την πολύ μικρή τους ηλικία, έχουν δύο φορές καλύτερη όραση από ότι άλλα παιδιά αντίστοιχης ηλικίας.

Τα παιδιά αυτά, έχουν την απίστευτη ικανότητα να βλέπουν πεντακάθαρα κάτω από το νερό σε βάθος μέχρι και 22 μέτρα! Οι επιστήμονες μελέτησαν την περίπτωσή τους και κατέληξαν ότι η ικανότητά τους αυτή, δεν είναι κληρονομική αλλά αποκτάται με την εξάσκηση. Οι "τσιγγάνοι του νερού" βλέπουν τα πάντα κάτω από νερό, ακόμα και τα πιο μικρά αντικείμενα ανεξαρτήτων καιρικών συνθηκών.

Η Anna Gislen είναι από τους πρώτους επιστήμονες που ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο θέμα και το 1999 ξεκίνησε μία έρευνα για το κατά πόσο τα χαρακτηριστικά αυτά έχουν να κάνουν με τα γονίδια. Σήμερα, 16 χρόνια μετά και μελετώντας τα χαρακτηριστικά των ίδιων παιδιών, κατέληξε ότι οι έφηβοι πια  "τσιγγάνοι των νερών", εξακολουθούν να έχουν αυτήν την ιδιαίτερη "υπερδύναμη", η οποία όμως όσο περνάνε τα χρόνια εξασθενεί. Αυτό συμβαίνει γιατί ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, αρκετές ώρες της ημέρας, βρίσκονται μέσα στο νερό για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Πηγή: dailymail.co.uk

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας