Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-02 12:35:55 +0200 Το πρόγραμμα Παιδειατροφή συνεχίζει την προσπάθεια ενημέρωσης μικρών και μεγάλων για τη σημασία της σωστής, παιδιακής διατροφής. Παιδειατροφής συνέχεια

Παιδειατροφής συνέχεια

Παιδειατροφής συνέχεια 470 900
Το πρόγραμμα Παιδειατροφή συνεχίζει την προσπάθεια ενημέρωσης μικρών και μεγάλων για τη σημασία της σωστής, παιδιακής διατροφής.

Τα ζουμερά και θρεπτικά λαχανικά συνεχίζουν να αποτελούν το κέντρο του ενδιαφέροντος για τους κατοίκους των πόλεων του προγράμματος πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode, με την τρέχουσα θεματική ενότητα «Η Γεύση της Εποχής: Τα Λαχανικά!». Οι 13 συμμετέχοντες δήμοι έχουν ήδη ξεκινήσει την ενημέρωση των πολιτών, μικρών και μεγάλων, για την κατανάλωση των λαχανικών, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες οι δράσεις θα κλιμακωθούν και  η θεματική ενότητα θα ολοκληρωθεί με πλήθος «λαχανικοεκδηλώσεων»!

Ο αγώνας υπέρ των λαχανικών συνεχίζεται από τώρα και μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη, με τους δήμους του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ (Αγία Παρασκευή, Άμφισσα, Αργυρούπολη, Γαλάτσι, Θήβα, Κηφισιά, Κόρινθος, Μαρούσι, Ν. Φιλαδέλφια, Παλαιό Φάληρο, Πέραμα, Σταυρούπολη Θεσ/νίκης) να σχεδιάζουν μεταξύ άλλων, εργαστήρια μαγειρικής για παιδιά με πρώτη ύλη πολύχρωμα λαχανικά, δημιουργία λαχανόκηπων σε σχολεία και πλατείες, υπαίθριες λαϊκές αγορές με μικρούς μανάβηδες, μπουφέδες λαχανικών και πολλές άλλες ενέργειες, πάντα με στόχο να βάλουν τα λαχανικά στο πιάτο των παιδιών.

Στους περισσότερους δήμους του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ έχουν ήδη διανεμηθεί τα σχετικά φυλλάδια με εύκολες, πρακτικές συμβουλές και λύσεις για την καθημερινή κατανάλωση λαχανικών, ενώ οι αφίσες με σύνθημα «Λαχανικά κάθε μέρα στο μεσημεριανό και το βραδινό» κοσμούν κεντρικά σημεία των πόλεων. Η θερινή απασχόληση των μικρών δημοτών είχε γεύση ζαρζαβατικών φέτος το καλοκαίρι, αφού πολλοί δήμοι συνδύασαν τα λαχανικά με τα προγράμματά τους και το αποτέλεσμα ήταν λαχταριστές θεατρικές παραστάσεις, πολύχρωμες εκθέσεις ζωγραφικής και βιταμινούχες διαδραστικές δραστηριότητες με γεύση λαχανικών.

Τα λαχανικά αποτελούν βασική πηγή βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και φυτικών ινών, απαραίτητων για την ανάπτυξη των παιδιών. Μπορούν να προσφερθούν σε άπειρους συνδυασμούς στο οικογενειακό τραπέζι αλλά και να μαγειρευτούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους ικανοποιώντας κάθε γαστρονομική απαίτηση ή προτίμηση, μικρών και μεγάλων.

Αναζητήστε λοιπόν δροσερά, νόστιμα και θρεπτικά λαχανικά στους συμμετέχοντες Δήμους του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ, γιατί με το ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ τα λαχανικά «έχουν πλάκα».

Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος www.paideiatrofi.org

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας