Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-11 11:24:15 +0200 Εκρηξη του παιδικού εθισμού στο Διαδίκτυο Παιδί και διαδίκτυο

Παιδί και διαδίκτυο

Παιδί και διαδίκτυο 470 900
Εκρηξη του παιδικού εθισμού στο Διαδίκτυο
«Στην περίπτωση των παιδιών, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια αποτελούν μια ξεκάθαρη αιτία. Αλλά σε γενικές γραμμές, η υπερβολική χρήση της τεχνολογίας μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα» σύμφωνα με τον δρα Μάικ Κίριος, ο οποίος είναι κλινικός ψυχολόγος από το Πολυτεχνείο του Σουίνμπερν και ένας εκ των συγγραφέων της έκθεσης. «Ως τυπική ένδειξη εθισμού χαρακτηρίζεται οτιδήποτε παραπέμπει σε συμπτώματα απομόνωσης» εξηγεί ο ίδιος. «Συμπεριφορές δηλαδή που εκφράζουν δυστυχία, οργή, ευερεθιστότητα, όταν δεν μπορούν να παίξουν» αναφέρει από τη δική του πλευρά ο ψυχολόγος με εξειδίκευση σε περιπτώσεις εθισμού σε ηλεκτρονικά παιχνίδια, δρ Εμίλ Χόντζνικ.

Επιστήμονες κατέθεσαν στην Αυστραλιανή Εταιρεία Ψυχολογίας μια έκθεση όπου υπογραμμίζουν συγκεκριμένα την αύξηση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στον εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια μέσω Διαδικτύου και ιδιαίτερα των μικρότερων ηλικιών.

Υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας 10ετίας λόγω της πτώσης του κόστους των διαδικτυακών συνδέσεων και της μεγάλης διαθεσιμότητάς τους, υπό μορφή δωρεάν Ίντερνετ σε δημόσιους χώρους, αλλά και λόγω της κατάκτησης της αγοράς από τα smartphones, πολλές χώρες χορεύουν πλέον τον χορό της «αιώνιας συνδεσιμότητας».

Σύμφωνα με τον δρα Μάικ Κίριος, ο οποίος είναι κλινικός ψυχολόγος από το Πολυτεχνείο του Σουίνμπερν και ένας εκ των συγγραφέων της έκθεσης, η περαιτέρω μελέτη της συγκεκριμένης διαταραχής θα μπορούσε να επιτρέψει σε ειδικούς να διαγιγνώσκουν επιτυχώς την εξάρτηση των παιδιών στην τεχνολογία και να τους προσφέρουν εγκαίρως τη σωστή θεραπεία.
Πηγή: www.tovima.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας