Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-06-01 15:30:09 +0300 Γιατί το παιδί ζητάει να το παίρνουμε αγκαλιά, ενώ έχει μάθει ήδη να περπατάει; Δε θέλω περπατήσω! Να με πάρεις αγκαλιά!

Δε θέλω περπατήσω! Να με πάρεις αγκαλιά!

Δε θέλω περπατήσω! Να με πάρεις αγκαλιά! 470 900
Γιατί το παιδί ζητάει να το παίρνουμε αγκαλιά, ενώ έχει μάθει ήδη να περπατάει;

Περίπου στην ηλικία των δύο ετών και ενώ ένα παιδί έχει κατακτήσει τα πρώτα του βήματα, αρχίζει να «οπισθοχωρεί» και να ζητάει να το παίρνουμε συνέχεια αγκαλιά.

Σε αυτό το σημείο τα παιδιά πιστεύουν και ίσως να σκέφτονται «ωραία, περπάτησα, αυτό ήταν! Δε θα το κάνουμε και σύστημα!». Πολλά παιδιά αρνούνται να περπατήσουν και πολλές φορές έχουμε συναντήσει παιδιά στο εμπορικό ή στο σούπερ μάρκετ να στέκονται  και να μη θέλουν να κάνουν βήμα. Κανένας γονιός δεν μπορεί εκείνη την ώρα να κάνει διάλογο  μ’ ένα νήπιο που κάθεται ακίνητο. Έτσι όλοι μας έχουμε υποκύψει και παίρνουμε το παιδί αγκαλιά. 


Τι μπορούμε να κάνουμε, όταν  το παιδί ζητάει επίμονα να το πάρουμε αγκαλιά;

-Προσπαθούμε να αποσπάσουμε την προσοχή του παιδιού. Προσπαθούμε όσο το  δυνατόν να κάνουμε το περπάτημα ευχάριστο, έτσι ώστε το παιδί να μην βαριέται. Περπατάμε ανάμεσα στο πεζοδρόμιο πάνω στις ράγες ή κάνουμε εναλλάξ βήματα στα τετράγωνά του.

-Προσπαθούμε να δείξουμε στο παιδί πως είναι χρήσιμο και για το λόγο αυτό το έχουμε πάρει και μαζί μας. Του δίνουμε να κρατήσει για παράδειγμα μια ελαφριά τσάντα από το σούπερ μάρκετ ή την τσάντα με το δώρο του μπαμπά. Κάθε παιδί θα θέλει να φέρει εις πέρας την αποστολή του.

-Χωρίς να το καταλαβαίνουμε τα μωρά πολλές φόρες μπορεί  να αισθανθούν άβολα, καθώς το μόνο που βλέπουν γύρω τους είναι τα πόδια των περαστικών. Αυτό λοιπόν που εκφράζεται με το «πάρε με αγκαλιά» είναι το άγχος τους. Για το λόγο αυτό κάθε λίγη ώρα σκύβουμε στο ύψος των παιδιών και τους μιλάμε ή τους δίνουμε μια αγκαλιά και ένα φιλί. 

-Δεν τρέχουμε. Ένα παιδί εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να ακολουθήσει τα βήματα ενός ενήλικα, καθώς το μέγεθος των ποδιών του είναι μικρό. Από την άλλη μεριά είναι αυτονόητο πως κουράζεται πιο εύκολα από εμάς. Έτσι λοιπόν, όταν είναι να βγούμε βόλτα με το παιδί  περπατάμε σιγά,  ενώ έχουμε καλού κακού και το καρότσι του μαζί μας στην περίπτωση που κουραστεί. 

-Δεν κατηγορούμε ποτέ ένα παιδί που θέλει την αγκαλιά μας, καθώς οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί όπως προαναφέραμε. Είτε αυτό ονομάζεται  άγχος και στρες είτε κούραση, εμείς παίρνουμε αγκαλιά το παιδί, αλλά όχι για πολύ ώρα. Το κρατάμε για λίγο στην αγκαλιά μας και ύστερα με τους προαναφερθέντες τρόπους συνεχίζουμε τη βόλτα μας. 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας