Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-06-07 15:06:16 +0300 Το καλοκαίρι λέμε ναι στο παγωτό, όχι στη ζάχαρη! Το παγωτό θέλει το μέτρο του

Το παγωτό θέλει το μέτρο του

Το παγωτό θέλει το μέτρο του 470 900
Το καλοκαίρι λέμε ναι στο παγωτό, όχι στη ζάχαρη!

Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα δροσερό παγωτό το καλοκαίρι; Η γλυκιά του γεύση σε συνδυασμό με τη δροσιά που μας χαρίζει , το κάνουν σχεδόν ακαταμάχητο. Πόσο παγωτό όμως κάνει να τρώμε;

Η θρεπτική αξια του παγωτού

Το παγωτό μπορεί να ανήκει στην κατηγορία των γλυκών, περιέχει όμως πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας, όπως είναι το ασβέστιο, ο φώσφορος, ο ψευδάργυρος, το κάλιο κα. . Το αβέστιο είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών και σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, συμβάλει στη διατήρηση του φυσιολογικού βάους του σώματος. Για τα παιδιά η καθημερινή πρόσληψη ασβεστίου είναι αναγκαία καθώς παίζει καθορστικό ρόλο στην υγιή ανάπτυξή τους. 

Ναι στο παγωτό, αλλά με μέτρο

Είναι γεγονός λοιπόν, πως ενώ παρέχει αρκετές θερμίδες, η κατανάλωση παγωτού έχει και πολλά οφέλη. Είναι σημαντικό, να λαμβάνουμε όλες τις γεύσεις και όλες τις κατηγορίες τροφίμων, πάντα όμως με μέτρο. Όταν κάνουμε υπερβολές και υπερβαίνουμε το μέτρο,  η αύξηση των ημερήσιων προσλαμβανόμενων θερμίδων και συνεπώς σε αύξηση του σωματικού βάρους είναι αναπόφευκτα.

Στο εμπόριο μπορούμε πλέον να βρούμε πλήθος παγωτών, σε διάφορες γεύσεις, που δεν περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη, αλλά γλυκαντικές ύλες από το φυτό στέβια τα οποία προσδίδουν ελάχιστες θερμίδες. Οι γλυκαντικές ύλες από το φυτό στέβια προέρχονται από φυσική πηγή και για το λόγο αυτό είναι τόσο αποδεκτές από τους καταναλωτές.

 Ενδεικτικά μία μπάλα απλό παγωτό βανίλια μπορεί να φτάσει τις 137 θερμίδες ενώ ένα ξυλάκι βανίλια με επικάλυψη φράουλας με στέβια, μπορεί να αποδώσει συνολικά 78 θερμίδες. Διατηρήσουμε συνεπώς, τη σιλουέτα μας και βγάζουμε την αυξημένη ποσότητα ζάχαρης από τη διατροφή όλης της οικογένειας! 

Πηγή: mednutrition.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας