Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-07-26 16:21:27 +0300 Η Διεθνής Ημέρα Φιλίας (International Day of Friendship) καθιερώθηκε το 2011 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Ιουλίου. Παγκόσμια ημέρα φιλίας: φιλία και παιδιά

Παγκόσμια ημέρα φιλίας: φιλία και παιδιά

Παγκόσμια ημέρα φιλίας: φιλία και παιδιά 470 900
Η Διεθνής Ημέρα Φιλίας (International Day of Friendship) καθιερώθηκε το 2011 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Ιουλίου.

Παγκόσμια ημέρα φιλίας και αφορμή για μία συζήτηση με τα παιδιά για την αξία της φιλίας. Οι γονείς έχουν τις περισσότερες φορές μεγάλη αγωνία για την κοινωνικοποίηση των παιδιών τους και από τις πρώτες κουβέντες που γίνονται μόλις το παιδάκι ξεκινήσει να συναναστρέφεται με άλλα παιδιά είναι αν είναι κοινωνικό και αν κάνει εύκολα φίλους. 

 

Πως οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά σε αυτό το ταξίδι; 


 

1. Η πρώτη επαφή και αλληλεπίδραση που έχουν τα παιδιά είναι με τους γονείς τους. Η επικοινωνία και οι κανόνες των παιδιών, όσο και των φίλων των γονιών τους με τους υπόλοιπους ανθρώπους αποτελούν ένα μεγάλο σχολείο για τα ίδια. 

 

2. Προτρέψτε τα παιδιά να δημιουργήσουν φιλίες και να “βγουν από την βολή” που τους προσφέρει η παρέα με την οικογένεια. 

 

3. Οι δραστηριότητες, τα αθλήματα και τα παιχνίδια στις παιδικές χαρές και στην παραλία βοηθούν τα παιδιά να εξοικειωθούν από νωρίς με την κοινωνικοποίηση, πριν ακόμα ξεκινήσουν το σχολείο.

 

4. Μιλήστε με το παιδί σας για τον χρόνο του με τους φίλους του και συζητήστε για την αξία της φιλίας και για θέματα που μπορεί να προκύψουν όταν παιδιά με διαφορετικές προσωπικότητες, παίζουν μαζί. 

 

5. Η μίμηση είναι η δεύτερη φύση των παιδιών. Παρακολουθούν και ακούνε τα πάντα. Άρα είναι πολύ πιο έτοιμα να υιοθετήσουν το παράδειγμα και τη συμπεριφορά των γονιών τους, όταν ξεκινήσουν να δημιουργούν φιλίες. 

 

Μήπως φέτος το καλοκαίρι να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας κάνοντας νέους φίλους; 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας