Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-07 17:17:36 +0300 Η 17η Μαιου είναι μια ημέρα αφιερωμένη στον εορτασμό των Τηλεφωνικών Γραμμών Βοήθειας για παιδιά προκειμένου να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό τα επιτεύγματά τους. Το θέμα του εορτασμού φέτος είναι « Το δικαίωμα στο να ακούγεσαι» Παγκόσμια Ημέρα Τηλεφωνικών Γραμμών

Παγκόσμια Ημέρα Τηλεφωνικών Γραμμών

Παγκόσμια Ημέρα Τηλεφωνικών Γραμμών 470 900
Η 17η Μαιου είναι μια ημέρα αφιερωμένη στον εορτασμό των Τηλεφωνικών Γραμμών Βοήθειας για παιδιά προκειμένου να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό τα επιτεύγματά τους.  Το θέμα του εορτασμού φέτος είναι « Το δικαίωμα στο να ακούγεσαι»
Η μέρα αυτή αποτελεί την αφορμή σε όλο τον κόσμο για τις τηλεφωνικές γραμμές που απευθύνονται σε παιδιά να ευαισθητοποιήσουν την κοινότητα αναφορικά με το έργο τους. Φέτος συμπληρώνονται  8 συνεχόμενα χρόνια που με χαρά γιορτάζουμε αυτή τη μέρα.

Η Τηλεφωνική Συμβουλευτική Υπηρεσία της ΕΨΥΠΕ είναι μέλος του διεθνούςδικτύου γραμμών βοήθειας για παιδιά και εφήβους (CHI). Το CHI (Child HelplineI nternational) αποτελείται από 173 μέλη σε 142 χώρες παγκοσμίως και εργάζεται για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών. Όλες οι Γραμμές-μέλη λαμβάνουν δύναμη και υποστήριξη από τη συνεργασία και τη συμμετοχή τους. Από το 2003 που ιδρύθηκε το δίκτυο (CHI), οι γραμμές βοήθειας σε όλο τον κόσμο έχουν λάβει περισσότερες από 126 εκατομμύρια κλήσεις από παιδιά και εφήβους.

Η Τηλεφωνική Συμβουλευτική Υπηρεσία της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) λειτουργεί υπό την επιστημονική ευθύνη του κυρίου Ιωάννη Τσιάντη, Αν. Καθηγητή Παιδοψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και με την επιχορήγηση και εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η υπηρεσία έχει πανελλαδική εμβέλεια και περιλαμβάνει τις παρακάτω συμβουλευτικές γραμμές:

«Γραμμή-Σύνδεσμος 801 801 1177» για την ψυχοκοινωνική υγεία παιδιών και εφήβων. Απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς για θέματα παιδιών και εφήβων. Λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 9:30 το πρωί ως τις 20:30 το βράδυ και Σάββατο από τις 9.30 το πρωί ως τις 14.00 το μεσημέρι. Οι κλήσεις είναι ανώνυμες και εμπιστευτικές και μπορούν να γίνουν από σταθερό τηλέφωνο με κόστος μια αστική μονάδα.
Η γραμμή 11130 η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς για θέματα παιδιών και εφήβων. Λειτουργεί Δευτέρα εως και Παρασκευή από τις 8.30 το πρωί  εως και τις 14.00 το μεσημέρι.

Η ευρωπαϊκή «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111» απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά και εφήβους έως 18 ετών Μπορούν να τηλεφωνήσουν δωρεάν από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο. Λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 14.00 το μεσημέρι έως τις 20.30 το βράδυ. Οι κλήσεις είναι ανώνυμες και εμπιστευτικές.
 

Σχόλια

Neutral avatar

Οι υποστηρικτές μας