Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2019-12-12 13:21:22 +0200 Παιχνίδια για βρέφη από τον αναπτυξιακό εργοθεραπευτή Στέλιο Μαντούδη. Παίζω και μαθαίνω!

Παίζω και μαθαίνω!

Παίζω και μαθαίνω!   470 900
Οι βασικοί τομείς ανάπτυξης του παιδιού χρειάζονται την δική μας συνδρομή για να εξελιχθούν ομαλά.

Το παιχνίδι είναι ο ιδανικός τρόπος για γρήγορη ανάπτυξη της γλώσσας, της αντίληψης, της κίνησης, της γνώσης του παιδιού. Εκτός από όλα αυτά, προσφέρει στο παιδί ικανοποίηση και ενθουσιασμό!
 

Γλώσσα

Η μουσική, το τραγούδι, η ομιλία και η μίμηση των ήχων παρέχουν στο βρέφος ένα ευρύ φάσμα φθόγγων και ρυθμών που θα το βοηθήσουν αργότερα να αναπτύξει την ομιλία. Συγχρόνως, αποτελούν ένα μέσο εξερεύνησης του κόσμου, καθώς οι ακουστικές παραστάσεις συνδέονται σιγά-σιγά με την πηγή που παράγει τον ήχο (π.χ. σκύλος, αεροπλάνο). Τα πράγματα παίρνουν τα ονόματά τους με τη συχνή επανάληψη των αντίστοιχων λέξεων. Βάζουμε από νωρίς το βιβλίο στη ζωή του. Θα πλουτίσει το λεξιλόγιό του καθώς θα κατονομάζουμε μαζί τις εικόνες και κυρίως θα βοηθήσουμε το μωρό να μάθει να συγκεντρώνεται. Βιβλία με ζωάκια ενθουσιάζουν τα μικρά.

 

Αντίληψη

Καθώς μεγαλώνει, ανταποκρίνεται όλο και περισσότερο στα ερεθίσματα που δέχεται και αρχίζει να εκφράζει πιο ξεκάθαρα τις ανάγκες του. Ενδιαφέρεται να εξερευνήσει τα πάντα ξεκινώντας από το ίδιο το σώμα του. Μέσα από το παιχνίδι και το γέλιο θα μάθει χιλιάδες πράγματα. Παιχνίδια όπως το «κούκου-τσα», «πάει ο λαγός να πιει νερό», «μια ωραία πεταλούδα», «πλάθω κουλουράκια» και πολλά άλλα μπορούν να γίνουν αληθινή θεατρική παράσταση στα μάτια του μωρού.

 

Κίνηση

Τα παλαμάκια το βοηθούν να αναπτύξει ακρίβεια στις κινήσεις των χεριών. Το ίδιο συμβαίνει όταν προσπαθεί να πιάσει μικρά αντικείμενα. Η περιέργειά του είναι αστείρευτη. Παιχνίδια με διαφορετική υφή και από διάφορα υλικά (ξύλο, μέταλλο, ύφασμα, πλαστικό), θα καλλιεργήσουν την αίσθηση της αφής. Όλα τα μωρά αγαπούν την μπάλα και τα περισσότερα ενθουσιάζονται να παίζουν με το νερό. Τα 2 πρώτα χρόνια δεν πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μικροσκοπικά παιχνίδια, που μπορούν να τα καταπιούν και να πνιγούν. Ούτε παιχνίδια με εξαρτήματα που μπορούν να βγουν.

 

Γνωστική ανάπτυξη

Ήδη από τον 7ο μήνα της ζωής του, το παιδί θα μπορεί να αναγνωρίζει αντικείμενα της καθημερινής ζωής (κουτάλι, παπούτσι κ.λπ), τα μέρη του σώματος (χέρι, μύτη), τις γνώριμες διαδικασίες (βόλτα, φαγητό, ύπνος) και τις βασικές έννοιες (μέσα/έξω, πάνω/κάτω).

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας