Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-02-21 15:36:00 +0200 Η ιστορία μίας δυνατής μητέρας που έκανε την απώλεια κόμικ!

Η ιστορία μίας δυνατής μητέρας που έκανε την απώλεια κόμικ!

Η ιστορία μίας δυνατής μητέρας που έκανε την απώλεια κόμικ! 470 900
Η Härmälä και ο πρώην σύντροφός της ήταν μαζί για 7 χρόνια. “Η σχέση ήταν οικεία και ασφαλής, αλλά είχε προβλήματα. Η επικοινωνία δεν ήταν καλή."

 

Μία μαμά από την Φινλανδία πριν από 6 χρόνια έζησε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής της. Ο σύντροφός της έφυγε από τη σχέση όταν το μωρό που απέκτησαν μαζί ήταν μόλις πέντε εβδομάδων. “Είναι ο Φινλανδικός χειμώνας, όλη μέρα σκοτάδι και βροχή από πάγο. Και ξαφνικά δεν μπορείς να κοιμηθείς, ένα μωρό κλαίει και είσαι πολύ κουρασμένη για να σηκωθείς, αλλά αν δεν το κάνεις δεν υπάρχει κανένας άλλος εκεί γύρω.” περιγράφει η  Anna Härmälä. 

 

 

Η Härmälä και ο πρώην σύντροφός της ήταν μαζί για 7 χρόνια. “Η σχέση ήταν οικεία και ασφαλής, αλλά είχε προβλήματα. Η επικοινωνία δεν ήταν καλή. Εγώ βρισκόμουν σε αυτό το στάδιο που αν θέλεις να κάνεις παιδιά είναι η ώρα να το κάνεις.” Το ζευγάρι προσπαθούσε, να αποκτήσει ένα μωράκι για δύπ χρόνια και η Harmala, ενώ αισθανόταν πως κάτι δεν πήγαινε καλά στη σχέση, προσπαθούσε να φτιάξει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για το μωράκι που θα ερχόταν. Η προσγείωση βέβαια στην πραγματικότητα ήρθε κάπως άτσαλα. 

 

 

Αφού το μωράκι τους γεννήθηκε, ο σύντροφός της δεν μπορούσε να διαχειριστεί την κατάσταση. Η Härmälä έμαθε, πως εκείνος έβλεπε μία άλλη γυναίκα και όπως αναφέρει: “Θυμάμαι να κάθομαι στο κρεβάτι, τη στιγμή που εκείνος μου τα έλεγε όλα και μπορούσα να το πιστέψω.” Προσπάθησαν να δουν έναν σύμβουλο σχέσεων, όμως ήταν ήδη πολύ αργά. Ήταν ξεκάθαρο πως η σχέση είχε τελειώσει πολύ πριν. Μετά από αυτό το στάδιο, μπήκε σε μία κατάσταση επιβίωσης για την ίδια και το μωρό της. Μετατράπηκε σε ένα ρομπότ, με το σώμα της εξασφάλιζε, πως το μωρό της θα έχει φαγητό, θα είναι σε ένα ζεστό περιβάλλον και θα καλύπτονται οι ανάγκες του, με το μυαλό της όμως ήταν σε ένα πολύ πιο σκοτεινό μέρος. Κούραση, στεναχώρια, απογοήτευση, θυμός, όλα μαζί.

 

Είχε αμέριστη βοήθεια από τους φίλους, την οικογένεια της και το Φινλανδικό σύστημα υγείας, που της παρείχε δωρεάν συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία και για αυτό θεωρεί τον εαυτό της τυχερό. Παράλληλα συνδέθηκε με άλλες μονογονεϊκές οικογένειες, οι οποίες στην πλειοψηφία τους αποτελούνταν από μαμάδες, που είχαν την ίδια ιστορία με τη δική της. Αυτή η κοινότητα από μονογονεικές οικογένειες την βοήθησε να νιώσει ζεστασιά και λιγότερο μόνη. 

 

 

Έτσι λοιπόν ξεκίνησε μία σειρά από κόμικ, που απεικόνιζαν τη δική της σκοτεινή πραγματικότητα. Η σειρά δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2021, μέσα από τη σελίδα της στο Instagram, έξι χρόνια μετά. Τότε η ίδια μπόρεσε, να μιλήσει δημόσια για την εμπειρία της. Πλέον ζει με τον νέο της σύντροφο και τα τρία του παιδιά και με την εξάχρονη κόρη της και είναι πιο χαρούμενη και πιο κοντά στον εαυτό της. Βέβαια, ακόμα δυσκολεύεται να ανακαλέσει όλες τις στιγμές από τον Φεβρουάριο του 2015, όμως είναι δυνατή, χαρούμενη και αισιόδοξη. Δείτε όλα τις τα σχέδια ΕΔΩ.

 

source: TheGuardian, Instagram/singlemothering

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας