Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-03-30 17:43:01 +0300 Το βιβλίο “Hospital By the Hill” (Το νοσοκομείο δίπλα στο λόφο), περιγράφει την ιστορία ενός νέου ατόμου που η μητέρα του πεθαίνει όσο δουλεύει σε ένα νοσοκομείο την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού. Ο Πρίγκιπας Χάρι γράφει τον πρόλογο του βιβλίου για παιδιά που έχασαν τους γονείς τους εξαιτίας του κορονοϊού

Ο Πρίγκιπας Χάρι γράφει τον πρόλογο του βιβλίου για παιδιά που έχασαν τους γονείς τους εξαιτίας του κορονοϊού

Ο Πρίγκιπας Χάρι γράφει τον πρόλογο του βιβλίου για παιδιά που έχασαν τους γονείς τους εξαιτίας του κορονοϊού 470 900
Το βιβλίο “Hospital By the Hill” (Το νοσοκομείο δίπλα στο λόφο), περιγράφει την ιστορία ενός νέου ατόμου που η μητέρα του πεθαίνει όσο δουλεύει σε ένα νοσοκομείο την περίοδο της πανδημίας.

Στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Ημέρας Ενδοσκόπησης της Αγγλίας (National Day of Reflection) στις 23 Μαρτίου, ο Δούκας του Σάσεξ, μιλά για τον θάνατο της μητέρας του, σε ένα βιβλίο ειδικά αφιερωμένο για τα παιδιά που έχουν χάσει τους γονείς τους. Όπως ο ίδιος αναφέρει στο βιβλίο, ο χαμός της μητέρας του, Πριγκίπισσας Νταϊάνα, το 1997, όταν εκείνος ήταν μόλις 12 χρονών, τον άφησε με ένα τεράστιο κενό μέσα του. Το κενό αυτό μετά από χρόνια γέμισε με αγάπη και υποστήριξη από τους αγαπημένους του ανθρώπους. 

 

Το βιβλίο “Hospital By the Hill” (Το νοσοκομείο δίπλα στο λόφο), περιγράφει την ιστορία ενός νέου ατόμου που η μητέρα του πεθαίνει όσο δουλεύει σε ένα νοσοκομείο την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού. Το βιβλίο είναι γραμμένο από τον Chris Connaughton και τις εικόνες έχει επιμεληθεί Fay Troote.

 

 

“Αν διαβάζεις αυτό το βιβλίο, είναι γιατί έχασες τον γονιό σου ή ένα αγαπημένο πρόσωπο, και όσο και αν εύχομαι να μπορούσα να σε αγκαλιάσω αυτή τη στιγμή, ελπίζω η ιστορία που πρόκειται να διαβάσεις να σου χαρίσει απλόχερα ζεστασιά, καθώς θα καταλάβεις πως δεν είσαι μόνος” σημειώνει ο Πρίγκιπας Χάρι στον πρόλογο του βιβλίου. “Μπορεί να αισθάνεσαι μόνος, μπορεί να αισθάνεσαι στεναχωρημένος, μπορεί να αισθάνεσαι θυμωμένος, μπορεί να αισθάνεσαι άσχημα. Το συναίσθημα αυτό θα φύγει. Και μπορώ να σου υποσχεθώ κάτι - θα νιώσεις καλύτερα και πιο δυνατός μόλις είσαι έτοιμος να μιλήσεις, για το πως νιώθεις αυτή τη στιγμή.”

 

 

Πρόκειται για μία πολύ συμβολική κίνηση από τον Πρίγκιπα Χάρι, όπου βάζει και εκείνος το λιθαράκι του για την ολοκλήρωση αυτού του μοναδικού παιδικού βιβλίου. Η διαχείρηση του πένθους είναι ένα πολύ δύσκολο ζήτημα, τόσο για τους ενήλικες, όσο και για τα παιδιά.

 

Συγχαρητήρια στον Πρίγκιπα Χάρι, αλλά και σε όλους τους συντελεστές, αυτής την υπέροχης πρωτοβουλίας για τα παιδιά. 

 

source: theguardian.co.ukhospitalbythehill.com

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας