Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-23 12:32:14 +0200 Το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ξανασυναντά το κοινό της Θεσσαλονίκης Ο Καρυοθραύστης στη Θεσσαλονίκη

Ο Καρυοθραύστης στη Θεσσαλονίκη

Ο Καρυοθραύστης στη Θεσσαλονίκη 470 900
Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ξανασυναντά το κοινό της Θεσσαλονίκης.

Με ένα από τα πιο διάσημα μπαλέτα όλων των εποχών, τον παραμυθένιο Καρυοθραύστη του Τσαϊκόφσκι, το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ξανασυναντά το κοινό της Θεσσαλονίκης, στις 5, 6, 8, 9, 10, 11, 12 Δεκεμβρίου 2015, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με την σύμπραξη της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Η χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα πρωτοπαρουσιάστηκε στην Κρατική Όπερα της Βιέννης το 2000, ενώ από το 2012 παρουσιάζεται με ιδιαίτερη επιτυχία, κάθε χρόνο στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Ο Καρυοθραύστης δικαίως θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα μπαλέτα του ρεπερτορίου, αφού η συναισθηματική δύναμη και η θεατρικότητα της μουσικής του Τσαϊκόφσκι μαγεύουν διαχρονικά τους μικρούς και μεγάλους θεατές.

Στον Καρυοθραύστη, την ομορφότερη ιστορία των Χριστουγέννων, τα όρια μεταξύ της πραγματικότητας και του ονείρου είναι δυσδιάκριτα. Η χορογραφία του Τζανέλλα εστιάζει στο όνειρο της Κλάρας, που αποδεικνύεται μια δραματική διαδικασία ενηλικίωσης μέσα από την αγάπη και τον φόβο. Πρόκειται για μια λαμπερή παραγωγή με θεαματικά σκηνικά και πλούσια κοστούμια του Κριστόφ Κρέμερ που μεταφέρει το κοινό στον κόσμο του παραμυθιού, ενώ η συμμετοχή Παιδικής Χορωδίας, είναι ένα από τα πιο συγκινητικά στοιχεία της παράστασης. Στον Καρυοθραύστη αναδεικνύονται οι σπουδαίες δυνατότητες των διαπρεπών χορευτών του Μπαλέτου της ΕΛΣ, ενώ χάρη στις διαφορετικές διανομές το κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει και να απολαύσει τους καταξιωμένους αλλά και τους νεότερους χορευτές του συνόλου.

Η σύμπραξη του Μπαλέτου της ΕΛΣ με την εξαιρετική Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στην υπέροχη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα αποτελέσει πραγματικό γεγονός για την πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης.

 

Ρενάτο Τζανέλλα / Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι

O Καρυοθραύστης

Εισαγωγή-Φαντασία Ρωμαίος και Ιουλιέττα

Μπαλέτο σε δύο πράξεις

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

5, 6, 8, 9, 10, 11, 12 Δεκεμβρίου 2015 / 21.00

Χορογραφία - Φωτισμοί: Ρενάτο Τζανέλλα

Μουσική: Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι

Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Βράνος 

Σκηνικά, κοστούμια: Κριστόφ Κρέμερ

Διεύθυνση παιδικής χορωδίας: Μαρία-Έμμα Μελιγκοπούλου

Με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και την Παιδική Χορωδία Ιερού Ναού Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης.

ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΕΛΣ - ΟΜΜΘ - ΚΟΘ

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ €20, €25, €30, €35

Φοιτητικό €10, €12, €15, €17

Περιορισμένης ορατότητας €10

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

Εκδοτήρια Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

25ης Μαρτίου & Παραλία

Δευτέρα – Σάββατο 10 π.μ. – 6 μ.μ. / Εφόσον υπάρχει παράσταση Κυριακή, τα εκδοτήρια ανοίγουν δύο ώρες πριν από την εκδήλωση.

&

Εκδοτήρια Πλατείας Αριστοτέλους

Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10 π.μ. – 3.30 μ.μ. & Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10 π.μ. – 2.00 μ.μ. και 5.30 – 8 μ.μ.

Πληροφορίες, κρατήσεις, αγορά εισιτηρίων 2310 895 938-9

 

Ηλεκτρονική προπώληση: www.tch.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας