Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-19 13:06:47 +0300 Η τάση για πολύ φαγητό είναι περισσότερο πρόβλημα εγκεφάλου παρά θέλησης, σύμφωνα με νέα έρευνα. Ο εγκέφαλος ένοχος για παχυσαρκία

Ο εγκέφαλος ένοχος για παχυσαρκία

Ο εγκέφαλος ένοχος για παχυσαρκία 470 900
Σύμφωνα με νέα έρευνα της  Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής της Νέας Υόρκης, οι κακές διατροφικές συνήθειες των εφήβων οφείλονται στη εσφαλμένη λειτουργία του εγκεφάλου.

«Δεν μπορούμε απλώς να λέμε ότι τα παιδιά που έχουν προβλήματα βάρους δεν έχουν αρκετή θέληση για να αδυνατίσουν. Ενδέχεται ο εγκέφαλός τους να είναι "οργανωμένος" διαφορετικά ή να έχουν υποστεί συγκεκριμένη βλάβη η οποία να οδηγεί στην υπερβολική κατανάλωση φαγητού», εξηγούν οι επικεφαλής της έρευνας καθηγητές Αντόνιο Κόρβιτ και Νέιθαν Κλάιν. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει τις παρορμήσεις ήταν μικρότερη στους παχύσαρκους εφήβους από ότι στους αδύνατους. Αυτό σημαίνει ότι είτε αυτό δημιουργεί την προδιάθεση να τρώει κανείς ανεξέλεγκτα είτε η ίδια η παχυσαρκία επιδρά στο μέγεθος του εγκεφάλου, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο. 

Πηγή: www.tovima.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας