Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-02-17 17:08:19 +0200 Το άγχος την περίοδο της εγκυμοσύνης προκαλεί διατροφικά προβλήματα στο παιδί, σύμφωνα με νέα έρευνα. Όχι στο άγχος, ναι στη σωστή διατροφή

Όχι στο άγχος, ναι στη σωστή διατροφή

Όχι στο άγχος, ναι στη σωστή διατροφή 470 900
Το άγχος την περίοδο της εγκυμοσύνης προκαλεί διατροφικά προβλήματα στο παιδί, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Το άγχος κάνει κακό στην υγεία και αυτό είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε. Έχετε σκεφτεί όμως μέχρι που μπορεί να φτάσουν οι συνέπειές του στην υγεία μας; 

Νέα έρενα αποδεικνύει ότι το άγχος και η κατάθλιψη την περίοδο της εγκυμοσύνης και τους πρώτους μήνες του μωρού, κάνει τα παιδιά πιο ιδιότροπα στο φαγητό τους.

Οι ερευνητές μελέτησαν 4.700 παιδιά που γεννήθηκαν μεταξύ του 2002 και 2006, αναλύοντας παράλληλα την ψυχική υγεία των γονιών τους.  Οι γονείς συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για την περίοδο της εγκυμοσύνης μέχρι και όταν το παιδί τους έγινε τριών. Σύμφωνα με την έρευνα, μάλιστα, όσο περισσότερο άγχος και ψυχικά προβλήματα είχαν οι γονείς, τόσο πιο έντονα ήταν τα προβλήματα διατροφής του παιδιού. 

"Παρατηρήσαμε πως τόσο τα ψυχολογικά προβλήματα της μητέρας όσο και του πατέρα συνδέονται μελλοντικά με το αν ένα παιδί θα είναι ιδιότροπο με το φαγητό του", αναφέρουν οι επιστημόνες. "Αυτό που θα πρέπει να εξεταστεί, όταν ένα παιδί έχει θέμα με το φαγητό είναι και ο ρόλος των γονιών του".

Πηγή: dailymail.co.uk

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας