Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-09-05 11:27:45 +0300 6+1 πρωτότυποι τρόποι για να σταματήσει το μωράκι μας να κλαίει! Πώς να σταματήσετε το κλάμα του μωρού σας

Πώς να σταματήσετε το κλάμα του μωρού σας

Πώς να σταματήσετε το κλάμα του μωρού σας 470 900
6+1 πρωτότυποι τρόποι για να σταματήσει το μωράκι μας να κλαίει!

Το όνειρο κάθε μανούλας είναι να βρει εκείνον  τον μαγικό τρόπο, για να απαλύνει το κλάμα του μωρού της και να βρει μία αποδοτική μέθοδο, ώστε να σταματήσει τους σπαρακτικούς λυγμούς του και να καταλάβει αμέσως τι είναι αυτό που ζητάει! Είναι φορές που τα πράγματα είναι αρκετά εύκολα: Για παράδειγμα το μωράκι μας μπορεί να κλαίει διότι πεινάει, θέλει άλλαγμα η πάνα του, κρυώνει, ζεσταίνεται, θέλει να παίξει ή είναι πολύ κουρασμένο. Τότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ικανοποιήσουμε τις παραπάνω ανάγκες του!Δηλαδή να το ταΐσουμε,  να το αλλάξουμε, να το ντύσουμε καλύτερα ή το αντίθετο, να παίξουμε μαζί του και να το βάλουμε για ύπνο.

Τι συμβαίνει όμως όταν το μωράκι μας κλαίει χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος, όπως οι παραπάνω; Παρακάτω υπάρχουν κάποιες χρήσιμες συμβουλές οι οποίες είμαι σίγουρη ότι θα σας  φανούν χρήσιμες και αποτελεσματικές για τις δύσκολες αυτές ώρες!

1. Πηγαίνουμε το μωράκι μας κοντά στον νιπτήρα και ανοίγουμε τη βρύση, ώστε να αρχίσει να τρέχει το νερό

Αυτή η μέθοδος είναι πολύ αποτελεσματική, για να αποσπάσει την προσοχή του μωρού μας και να σταματήσει να κλαίει. Κάτι μαγικό συμβαίνει καθώς βλέπει το νερό να τρέχει και σε συνδυασμό με τον χαλαρωτικό ήχο που δημιουργείται δεν υπάρχει περίπτωση να μην λειτουργήσει!

2. Φέρνουμε το μωράκι μας κοντά σ’ έναν καθρέφτη

Τα μωρά λατρεύουν να βλέπουν το είδωλό τους στον καθρέφτη! Έτσι λοιπόν, παρακολουθώντας τον εαυτό τους και τις κινήσεις τους, πολύ σύντομα θα ξεχάσουν για ποιο  λόγο έκλαιγαν!

3. Του διαβάζουμε ή του τραγουδάμε με ήρεμη και χαλαρωτική φωνή το αγαπημένο του νανούρισμα ή κάποιο παραμύθι

Αν το παιδί έχει συνδυάσει κάποια συγκεκριμένα παραμύθια ή νανουρίσματα με στιγμές χαλάρωσης λίγο πριν κοιμηθεί, τότε καλό θα ήταν να επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία, όταν το μωράκι μας γκρινιάζει.

4. Του ψιθυρίζουμε στο αυτάκι του «σσς...σσσς....»

Αυτή η μέθοδος μπορεί να κάνει το μωράκι μας να ηρεμήσει, ειδικά αν είναι σε ηλικία μικρότερη  του  ενός έτους. Όσο πιο έντονα κάνουμε στο αυτάκι του «σσς......σσσς...» τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχει να ηρεμήσει, καθώς όλο αυτό θα του θυμίζει τους «πνιχτούς» ήχους που άκουγε όταν ήταν ακόμα μέσα στην κοιλιά μας.

5. Βάλτε στην πρίζα κάτι που να κάνει θόρυβο!

Το να ανοίξετε το πιστολάκι ή την ηλεκτρική σκούπα είναι κάτι που θα του αποσπάσει την προσοχή και θα ξεχαστεί από το κλάμα του. Αυτό συμβαίνει διότι και οι δύο αυτές συσκευές κάνουν θόρυβο κι εκείνο θα στρέψει την προσοχή του προς αυτές.

6. Επινοούμε μια αστεία μουσική ή ένα παιχνιδιάρικο τραγουδάκι

Αν έχουμε από πριν στο νου μας ένα τραγούδι με το οποίο το μωράκι μας χαίρεται και του φτιάχνει το κέφι, αρχίζουμε και του το τραγουδάμε, ώστε να του αλλάξουμε τη διάθεση, αλλιώς επινοούμε εκείνη  τη στιγμή μια αστεία μελωδία και του τη λέμε, ώστε να ξεχαστεί και να σταματήσει το κλάμα του.

6+1 Ανοιγοκλείνουμε  τον διακόπτη από τα φώτα

Αυτό το κόλπο είναι ένας αστείος τρόπος, ώστε να ξεγελάσουμε το μωράκι μας κι από το αίσθημα της γκρίνιας να περάσει στο αίσθημα της απορίας του τι συμβαίνει γύρω του!

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας