Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-22 12:32:14 +0300 Η κατάσταση θέλει συντονισμένες κινήσεις, ψυχραιμία και σωστή πρόληψη. Όταν τα δίδυμα αρρωσταίνουν

Όταν τα δίδυμα αρρωσταίνουν

Όταν τα δίδυμα αρρωσταίνουν 470 900
Όταν τα δίδυμα αρχίσουν να έρχονται σε επαφή με τον έξω κόσμο, ακόμη περισσότερο όταν ξεκινήσουν τον παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο, οι πιθανότητες να αρρωστήσουν μεγαλώνουν.  Η φροντίδα τους δεν διαφέρει σε τίποτα από την φροντίδα που ...

Όταν τα δίδυμα αρρωσταίνουν

• Πρόληψη: Κάθε φορά που τα δίδυμα έρχονται σε επαφή με άρρωστο παιδάκι, πλένουμε καλά τα χέρια τους με σαπούνι. Καλό θα είναι να υπάρχουν πάντα μέσα στην τσάντα μας υγρομάντηλα. 

 Φαρμακείο σε ετοιμότητα: Το φαρμακείο του σπιτιού μας θα πρέπει να είναι πλήρως εφοδιασμένο και να μην του λείπει τίποτα. Κάθε φορά που χρησιμοποιούμε το οτιδήποτε το αντικαθιστούμε αμέσως. 

• Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία: Στον αριθμό 11888 του ΟΤΕ μπορούμε να ενημερωθούμε για τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία της περιοχής μας, ανά πάσα στιγμή (κυρίως για αντιπυρετικά φάρμακα και όχι για χορήγησης αντίβιωσης χωρίς ιατρική συνταγή).

• Βοήθεια από τρίτους: Αν και τα δύο δίδυμα είναι άρρωστα, κάνουμε υπομονή. Αρρώστια είναι, θα περάσει. Αν τα συμπτώματα είναι έντονα, είναι χρήσιμο να ζητήσουμε τη συνδρομή κάποιου από το κοντινό μας περιβάλλον. Έτσι, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, παρέχοντας τα απαραίτητα στα δίδυμα, χωρίς να βγούμε εμείς νοκ-άουτ. Καλό είναι να χωρίσουμε το 24ωρο σε βάρδιες, ανάλογα με την δουλειά, τις άλλες υποχρεώσεις και τις αντοχές μας. 

• Κρατήστε τα μακριά: Αν το ένα από τα δύο δίδυμα είναι άρρωστο, προσπαθούμε να κρατήσουμε το άλλο σε απόσταση, το επίμαχο διάστημα, για να μην κολλήσει. Αν έχουμε τη δυνατότητα, το στέλνουμε στο σπίτι της γιαγιάς ή κάποιου κοντινού συγγενή που εμπιστευόμαστε. 

 Εμβόλια: Δεν καθυστερούμε το χρονοδιάγραμμα των εμβολίων που μας έχει δώσει ο γιατρός.


«Είμαι μητέρα δίδυμων κοριτσιών ηλικίας 4 ετών. Λόγω του ότι εργάζομαι, τα κοριτσάκια μου ξεκίνησαν από πολύ νωρίς τον παιδικό σταθμό. Συχνά, εκτός από τις ζωγραφιές που έφερναν από το σχολείο, έφερναν μαζί τους και...μικρόβια. Μόλις έβλεπα το ένα παιδί μου λίγο άκεφο ή με λίγο πυρετό, ήξερα ότι ήταν θέμα ωρών τα συμπτώματα να εκδηλωθούν και στο δεύτερο. Το αστείο είναι ότι πολλές φορές, όταν αρρώσταινε η μια, η άλλη  προσποιούνταν την άρρωστη...μέχρι να εκδηλώσει την ασθένεια κανονικά. Έτσι είναι τα δίδυμα, συμπάσχουν! Το σοβαρό της υπόθεσης από την άλλη είναι ότι κάθε αρρώστια, ακόμη και η πιο απλή, σήμαινε πολλή κούραση για μένα και τον μπαμπά της. Στην αρχή τα χάναμε, στην πορεία εξοικειωθήκαμε με τις διπλές αρρώστιες. Το παν είναι η οργάνωση, το πλήρες φαρμακείο, η συνεχής επικοινωνία με τον παιδίατρο και η ψυχραιμία. Τώρα που περάσαμε το στάδιο της γνωριμίας με τους ιούς, το ανοσοποιητικό τους σύστημα έχει χτιστεί σε γερά θεμέλια και τα κοριτσάκια μου αρρωσταίνουν όλο και σπανιότερα».

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας