Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-12-07 11:39:03 +0200 Τα πιο μικρά δίδυμα σιαμαία που ζυγίζουν λιγότερο από 2 κιλά, χωρίστηκαν με επιτυχία! Όταν η επιστήμη σώζει ζωές

Όταν η επιστήμη σώζει ζωές

Όταν η επιστήμη σώζει ζωές 470 900
Τα πιο μικρά δίδυμα σιαμαία που ζυγίζουν λιγότερο από 2 κιλά, χωρίστηκαν με επιτυχία!

Πέντε χειρούργοι, δύο νοσοκόμες και έξι αναισθησιολόγοι χρειάστηκαν για να χωρίσουν τα μόλις ενός μήνα δίδυμα κοριτσάκια.

Η Maya, η Lydia και η Kamilla γεννήθηκαν τον περασμένο Δεκέμβρη, δύο μήνες πριν την αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού. Την ώρα της γέννας, οι γιατροί συνειδητοποίησαν ότι τα δύο από τα τρία νεογέννητα ήταν ενωμένα μεταξύ τους στο στήθος, στο συκώτι και στην καρδιά. Το βάρος τους δεν ξεπερνούσε τα 1 κιλό και τα 80 γραμμάρια και οι γιατροί έκριναν ότι η επέμβαση για το χωρισμό τους έπρεπε να περιμένει μερικούς μήνες.

Τα πράγματα όμως εξελίχθηκαν διαφορετικά. Η Maya εμφάνισε υπέρταση,ενώ η Lydia υπόταση και η κατάσταση αυτή επέβαλε τον άμεσο διαχωρισμό τους. Η επέμβαση έγινε στο νοσοκομείο Geneva University Hospital και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με τα δύο κοριτσάκια να είναι τα μικρότερα σιαμαία μωρά που έχουν χωριστεί ποτέ.

"Ξέραμε ότι ήταν πολύ πιθανόν να χάσουμε και τα δύο μωρά και ήμασταν προετοιμασμένοι. Ήταν η πιο συγκλονιστική στιγμή της καρίερας μου" είπε η διευθύντρια του Τμήματος Παιδιατρικής, Barbara Wilhaber.

Η επέμβαση αυτή είναι 1 από τις μόνο 200 επιτυχημένες επεμβάσεις για το χωρισμό σιαμαίων με ποσοστό επιβίωσης μόλις 25%. 

 

 

Πηγή: dailymail.co.uk
 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας