Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-11-13 15:40:02 +0200 Τι κάνουμε όταν οι 24 ώρες της ημέρας δεν είναι αρκετές; Ηacks οργάνωσης για εργαζόμενες μαμάδες (που δεν τους αρέσει ο πανικός)

Ηacks οργάνωσης για εργαζόμενες μαμάδες (που δεν τους αρέσει ο πανικός)

Ηacks οργάνωσης για εργαζόμενες μαμάδες (που δεν τους αρέσει ο πανικός) 470 900
Τι κάνουμε όταν οι 24 ώρες της ημέρας δεν είναι αρκετές;

Eργασία στο γραφείο, εργασία στο σπίτι και πολλαπλοί ρόλοι. Όλες οι μαμάδες από τη στιγμή που γινόμαστε μαμάδες, είμαστε -έτσι κι αλλιώς- εργαζόμενες. Πόσο μάλλον όταν 9-10 ώρες καθημερινά έχουμε και κάπου αλλού την προσοχή μας και όχι στο μωρό μας. 

Να κάνουμε λέτε κανένα σεμινάριο για ζογκλέρ; Μπα! Πιο εύκολο θα είναι να ακολουθήσουμε μερικά hacks καλής οργάνωσης! 

Διαβάστε μερικά: 

Καταγραφή χρόνου
Το πιο σημαντικό για να μάθουμε να διαχειριζόμαστε σωστά το χρόνο μας είναι στο τέλος της ημέρας να ξέρουμε που καταναλώνουμε το χρόνο μας! Εφόσον έχουμε επίγνωση του χρόνου που έχουμε στη διάθεσή μας είναι πάντα πιο εύκολο να κάνουμε και την κατανομή του έτσι όπως θεωρούμε πιο σωστά.

Ζητάμε βοήθεια από τον σύντοφο
Προσπαθούμε να μην είμαστε συγκεντρωτικές. Δίνουμε αρμοδιοότητες στον σύντροφο να κάνει κάποια από αυτά που είναι στην ευθύνη και των δυο μας και ποτέ, μα ποτέ, δεν του παίρνουμε τη "σειρά" για να κάνουμε πιο γρήγορα ή "γιατί το κάνουμε εμείς (ή νομίζουμε) καλύτερα". Τον αφήνουμε να φέρει εις πέρας την αποστολή! 

Κάνουμε το πρωινό ξύπνημα παιχνίδι
Για κάθε εργαζόμενη μαμά το πρωί είναι μία ώρα δύσκολη. Το ξύπνημα, η προετοιμασία των παιδιών για το σχολέιο, η προετοιμασία του πρωινού και το άγχος να ξεκινήσουμε δουλειά (είτε εργαζόμαστε σε γραφείο, είτε στο σπίτι) κάποιες φορές είναι δύσκολο να συνδυαστούν. Για το λόγο αυτό, παίρνουμε το χρόνο με το μέρος μας και κάνουμε το πρωινό ξύπνημα, διασκέδαση. Αναθέτουμε στα παιδιά μας να ετοιμαστούν όσο πιο γρήγορα μπορούν και αν τα καταφέρουν, το έπαθλο είναι ένα παιχνίδι πριν το σχολείο. Καλό κόλπο ε; 

Εύκολη πρόσβαση
Ένας μικρός χώρος στο χωλ του σπιτιού όπου μπορούμε να αφήνουμε παπούτσια, παλτό, γυαλιά ηλίου, κλειδιά, τσάντες και ό,τι άλλο θέλουμε, είναι σωτήριος. Τα κύρια πράγματα που παίρνουμε πάντα μαζί μας όταν βγαίνουμε εκτός σπιτιού είναι δίπλα στην κύρια είσοδο του σπιτιού.

Βάζουμε προτεραιότητες
Καταγράφουμε τις δουλειές και τις υποχρεώσεις της ημέρες και βάζουμε προτεραιότητες. Ξεκινάμε από τα δύσκολα και σιγά σιγά η λίστα μας μειώνεται. Δεν βάζουμε στον εαυτό μας δουλειές που μπορεί να καταφέρει μόνο ο Flash. 

Η απόσπαση προσοχής είναι εχθρός
Όταν κάνουμε κάτι, καλό είναι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένες ώστε να το τελειώνουμε και μετά να προχωρούμε στο επόμενο. Η απόσταση προσοχής είναι κουραστική και δεν μας βάζει σε πρόγραμμα. Όταν κάποιος πάει να μας "βγάλει" από αυτό που κάνουμε, ζητούμε ευγενικά πρώτα να το τελειώσουμε και μετά να το ακούσουμε. 

Πηγή: today.com  

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας