Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-06-02 12:05:07 +0300 Τι κάνουμε όταν οι 24 ώρες της ημέρας δεν είναι αρκετές; Οργάνωση χρόνου για εργαζόμενες μαμάδες

Οργάνωση χρόνου για εργαζόμενες μαμάδες

Οργάνωση χρόνου για εργαζόμενες μαμάδες 470 900
Τι κάνουμε όταν οι 24 ώρες της ημέρας δεν είναι αρκετές;

Οι πολλές ώρες εργασίας, οι δουλειές του σπιτιού που δεν τελειώνουν ποτέ, τα παιδιά, το μαγείρεμα και πόσα ακόμα που συμπεριλαμβάνονται στην καθημερινότητά μας, μας κάνουν να ευχόμαστε η μέρα να είχε περισσότερες από 24 ώρες. Ας μην πανικοβαλόμαστε! Μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Καταγραφή χρόνου
Το πιο σημαντικό για να μάθουμε να διαχειριζόμαστε σωστά το χρόνο μας είναι στο τέλος της ημέρας να ξέρουμε που καταναλώνουμε ακόμα και το ένα δευτερόλεπτο! Εφόσον έχουμε επίγνωση του χρόνου που έχουμε στη διάθεσή μας είναι πάντα πιο εύκολο να κάνουμε και την κατανομή του έτσι όπως θεωρούμε πιο σωστά.

Κάνουμε το πρωινό ξύπνημα παιχνίδι
Για κάθε εργαζόμενη μαμά το πρωί είναι μία ώρα δύσκολη. Το ξύπνημα, η προετοιμασία των παιδιών για το σχολέιο, η προετοιμασία του πρωινού και το άγχος να μην αργήσουμε στη δουλειά κάποιες φορές είναι δύσκολο να συνδυαστούν. Για το λόγο αυτό, παίρνουμε το χρόνο με το μέρος μας και κάνουμε το πρωινό ξύπνημα, διασκέδαση. Αναθέτουμε στα παιδιά μας να ετοιμαστούν όσο πιο γρήγορα μπορούν και αν τα καταφέρουν, το έπαθλο είναι ένα παιχνίδι πριν το σχολείο. 

Εύκολη πρόσβαση
Ένας μικρός χώρος στο χωλ του σπιτιού όπου μπορούμε να αφήνουμε παπούτσια, παλτό, γυαλιά ηλίου, κλειδιά, τσάντες και ό,τι άλλο θέλουμε, είναι σωτήριος. Τα κύρια πράγματα που παίρνουμε πάντα μαζί μας όταν βγαίνουμε εκτός σπιτιού είναι δίπλα στην κύρια είσοδο του σπιτιού!

Βάζουμε προτεραιότητες
Καταγράφουμε τις δουλειές και τις υποχρεώσεις της ημέρες και βάζουμε προτεραιότητες. Ξεκινάμε από τα δύσκολα και σιγά σιγά η λίστα μας μειώνεται!

Προσοχή στο διαδίκτυο!
Όταν κάνουμε κάτι, καλό είναι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένες. Αντί λοιπόν να σερφάρουμε στο διαδίκτυο, τελειώνουμε αυτό που έχουμε αρχίσει και έπειτα μπορούμε να περιηγηθούμε στα αγαπημένα μας site με την ησυχία μας! 

Πηγή: today.com  

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας