Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-20 14:55:41 +0300 Ο διαβήτης είναι μία πολύπλοκη κατάσταση που παρεμβαίνει καθημερινά στις συνήθειες των ατόμων που πάσχουν από αυτόν και επηρεάζει καθοριστικά τις επιλογές της ζωής τους. Ομάδα Υποστήριξης Ατόμων με Διαβήτη

Ομάδα Υποστήριξης Ατόμων με Διαβήτη

Ομάδα Υποστήριξης Ατόμων με Διαβήτη 470 900
Ο διαβήτης είναι μία πολύπλοκη κατάσταση που παρεμβαίνει καθημερινά στις συνήθειες των ατόμων που πάσχουν από αυτόν και επηρεάζει καθοριστικά τις επιλογές της ζωής τους.

 Η διαρκής και προσεκτική αυτοδιαχείριση που απαιτείται σε καθημερινή βάση, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπλοκές και οι κίνδυνοι σωματικής ασθένειας, προϋποθέτει μεγάλη προσωπική προσπάθεια και ικανότητα ευελιξίας στις καθημερινές συνήθειες.
Η αγωνία και ο φόβος που προκαλείται από τη συνεχή προσπάθεια για τη ρύθμιση των τιμών του ζαχάρου στο αίμα συχνά πυροδοτεί συναισθήματα κούρασης, ματαίωσης, απογοήτευσης, ή ακόμα και θυμού ή ενοχής. Τα επίπεδα άγχους αυξάνονται μεγιστοποιώντας τον κίνδυνο για εμφάνιση συναισθηματικών διαταραχών.
Στόχος της συγκεκριμένης ομάδας είναι να συμβάλει στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων του διαβήτη στη συναισθηματική και ψυχολογική κατάσταση των ατόμων. Μέσα από τη διεργασία της ομάδας τα άτομα υποστηρίζονται στην προσπάθεια τους να ρυθμίσουν το διαβήτη αλλά και να βρουν νέους, θετικούς τρόπους για να αντιμετωπίσουν τόσο την ασθένεια όσο και τη ζωή τους γενικότερα.

 Έναρξη: 21/10/11 στη Ν.Σμύρνη - 25/10/11 στα Βριλήσσια
Διάρκεια: 2 ώρες, 19:00 - 21:00
Συχνότητα: ανά 15ήμερο
Κόστος: 50 € μηνιαίως
Υπεύθυνη: Κατσώρη Φίλια
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής τηλ. 210 6142238

Ομάδα Υποστήριξης Γονέων με παιδιά με Διαβήτη

 
Πατέρας παιδιού με διαβήτη: “Εμείς οι γονείς, συχνά έχουμε για τα παιδιά μας μεγάλα όνειρα, σχέδια και ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον. Η διάγνωση του διαβήτη στην κόρη μου ήταν από τις πιο οδυνηρές εμπειρίες που έχω αντιμετωπίσει στη ζωή μου. Πως θα μπορούσα να ξεπεράσω μία μη αναστρέψιμη χρόνια πάθηση, η οποία κάνει την πραγματοποίηση των ονείρων μου για το παιδί μου ακόμα πιο δύσκολη; Οι σκέψεις που υπήρχαν συνέχεια στο μυαλό μου ήταν πώς θα μπορούσα να βοηθήσω το παιδί μου, τα άλλα μου παιδιά, τη γυναίκα μου και εμένα τον ίδιο.”
Αναγνωρίζοντας τη δυσκολία του να είναι κανείς γονιός παιδιού με διαβήτη διοργανώνουμε ομάδες υποστήριξης για τους συγκεκριμένους γονείς. Ο στόχος των ομάδων αυτών είναι πολυδιάστατος. Οι συγκεκριμένες ομάδες προσφέρουν ένα πλαίσιο αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας ατόμων που αντιμετωπίζουν κοινές δυσκολίες το οποίο βοηθάει στην έκφραση και το «μοίρασμα» δύσκολων συναισθημάτων. Επίσης, δρουν υποστηρικτικά στο γονεϊκό ρόλο ο οποίος έχει αυξημένες ευθύνες, άγχος και αγωνία, όπως είναι φυσικό σε οικογένειες όπου το παιδί αντιμετωπίζει μία χρόνια πάθηση. Τέλος, οι ομάδες αυτές αποτελούν μία έμμεση παροχή βοήθειας προς το παιδί ώστε να αποδεχτεί και να διαχειριστεί το διαβήτη, αφού είναι γεγονός πως η συμπεριφορά και η στάση του παιδιού απέναντι στο διαβήτη είναι σε μεγάλο βαθμό αντανάκλαση της συμπεριφοράς των γονιών του.

Έναρξη: 28/10/11 στη Ν.Σμύρνη - 01/11/11 στα Βριλήσσια
Διάρκεια: 2 ώρες, 19:00 - 21:00
Συχνότητα: ανά 15ήμερο
Κόστος: 50 € μηνιαίως
Υπεύθυνη: Κατσώρη Φίλια

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής τηλ. 210 6142238
Δείτε περισσότερα εδώ

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας