Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-21 15:09:11 +0300 Σύμφωνα με νέα μελέτη, οι φίλοι μειώνουν το στρες και μας κάνουν να αισθανθούμε καλύτερα με τον εαυτό μας. Οι φίλοι μειώνουν το στρες

Οι φίλοι μειώνουν το στρες

Οι φίλοι μειώνουν το στρες 470 900
Σύμφωνα με νέα μελέτη, οι φίλοι μειώνουν το στρες και μας κάνουν να αισθανθούμε καλύτερα με τον εαυτό μας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η συζήτηση όχι με τον οποιοδήποτε αλλά με τον καλύτερό μας φίλο είναι που λειτουργεί τόσο ευεργετικά τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες. Αυτό διατείνεται ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ράιαν Άνταμς, επίκουρος καθηγητής Παιδιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων του Σινσινάτι.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 103 παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών τα οποία κλήθηκαν να συμπληρώσουν επί τέσσερις μέρες και πέντε φορές την ημέρα ένα ημερολόγιο, βάζοντας βαθμολογία για το πως ένιωθαν για τον ευατό τους αλλά και για ό,τι τους είχε συμβεί τα τελευταία 20 λεπτά.
Παράλληλα, οι ερευνητές λάμβαναν δείγματα σάλιου από τα παιδιά, για να μετρούν τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι αρνητικές εμπειρίες είχαν μικρότερη επίδραση στα παιδιά αν συνέβαιναν παρουσία του «κολλητού» τους φίλου.
Σύμφωνα με την ψυχολόγο δρ Κάρεν Μέιτζορς, από το Λονδίνο, οι «κολλητοί», εξκτός από τον ψυχαγωγικό τους ρόλο, μπορούν να προσφέρουν υποστήριξη σε επίπεδο κοινωνικό, συναισθηματικό και νοητικό. 

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Developmental Psychology».

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας