Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-03-10 11:44:06 +0200 Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής Οι Πολωνές μητέρες αφήνουν σε σταθμό τρένου καρότσια μωρών για τις Ουκρανές μαμάδες

Οι Πολωνές μητέρες αφήνουν σε σταθμό τρένου καρότσια μωρών για τις Ουκρανές μαμάδες

Οι Πολωνές μητέρες αφήνουν σε σταθμό τρένου καρότσια μωρών για τις Ουκρανές μαμάδες 470 900
Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής

Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Προσφύγων του ΟΗΕ, πολλοί από τους οποίους είναι γυναίκες και παιδιά.

 

Πέρα από τα σύνορα, στην Πολωνία, οι μητέρες έρχονται για να βοηθήσουν.

H φωτογραφία που έγινε σήμερα viral, δείχνει μια σειρά από πλήρως εξοπλισμένα καροτσάκια που περιμένουν τις Ουκρανές μαμάδες σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στο συνοριακό πέρασμα στη Medyka της Πολωνίας.

 

Τα καρότσια τοποθετήθηκαν εκεί από Πολωνές μητέρες, σύμφωνα με τον Francesco Malavolta, τον φωτογράφο που απαθανάτισε τη φωτογραφία.

 

"Αυτό που με εντυπωσίασε πριν τραβήξω τη φωτογραφία ήταν η απουσία ανθρώπων τριγύρω ενώ δύο μέτρα μακριά υπήρχαν μίλια ανθρώπων. Φαινόταν σουρεαλιστικό", είπε ο Malavolta στο ABC News μέσω email. «Σκέφτηκα και τους δύο, για την αλληλεγγύη όσων έφεραν τα καρότσια και τις δραματικές ιστορίες μητέρων που φεύγουν από τον πόλεμο».

 

Στην αυξανόμενη ανθρωπιστική κρίση, σύμφωνα με τα στοιχεία, προστίθεται ο αριθμός των παιδιών που παραμένουν στην Ουκρανία χωρίς κηδεμόνες με τους οποίους μπορούν να διαφύγουν.

 

 

Πριν από τον πόλεμο, περίπου 100.000 παιδιά στην Ουκρανία ανατρέφονταν σε ιδρύματα, σύμφωνα με κυβερνητικές στατιστικές, δήλωσε εκπρόσωπος του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά ή της UNICEF την Παρασκευή στο ABC News.Πολλά από τα ιδρύματα βρίσκονται σε hot spots, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο οποίος πρόσθεσε ότι μεγάλος αριθμός παιδιών σε ιδρύματα, όπως οικοτροφεία και ορφανοτροφεία, έχουν αναπηρίες. Αυτά τα ιδρύματα εκκενώνονται χωρίς την κατάλληλη παρακολούθηση της κατάστασης των παιδιών, σύμφωνα με τη UNICEF.

 

Aς ελπίζουμε ότι αυτός ο εφιάλτης θα έχει όσο πιο σύντομα γίνεται ένα τέλος.

 

Πηγή: ΑΒC News

Σχόλια

Neutral avatar

Οι υποστηρικτές μας