Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-04-22 21:16:54 +0300 Η πραγματικότητα για κάθε οικογένεια είναι εντελώς διαφορετική και η UNICEF το γνωρίζει καλά. Οι μαμάδες όλου του κόσμου

Οι μαμάδες όλου του κόσμου

Οι μαμάδες όλου του κόσμου 470 900
Η πραγματικότητα για κάθε οικογένεια είναι εντελώς διαφορετική και η UNICEF το γνωρίζει καλά.

Ζώντας στον δυτικό κόσμο και έχοντας σαν δεδομένα πολλά πράγματα όπως την πρόσβαση στην εκπαίδευση και σε δομές υγείας, είναι πολύ εύκολο να θεωρήσουμε πως αυτή είναι η συνθήκη που επικρατεί σε όλο τον κόσμο. 

 

Η αλήθεια βέβαια, κάθε άλλο παρά στη μέση βρίσκεται. Θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τον δυτικό κόσμο, η Unicef δημιούργησε μία μοναδική καμπάνια για τις μητέρες του κόσμου. Στην καμπάνια αυτή, 50 γυναίκες από όλο τον κόσμο φωτογραφίζονται με τα μωράκια τους. 


 

Η Mariya, με τις κόρες της στο κέντρο αποκατάστασης για παιδιά με ειδικές ανάγκες σε ανατολική περιοχή της Ουκρανίας. Όπως η ίδια αναφέρει, πρόκειται για μία συνεχόμενη μάχη. Δεν υπάρχει διαθέσιμο νερό, ούτε βοήθεια στα έξοδα για τα δύο της παιδιά. Οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν παρέχουν οικονομική ενίσχυση. 

 

 

Η Nonhlanhla σε φωτογραφία με τον γιο της στην περιοχή Mphumaleagna της Νότιας Αφρικής. Η ίδια ενημερώθηκε την ίδια μέρα ότι ήταν έγκυος και θετική στον ιό HIV. Αρχικά τρομοκρατίθηκε, όμως μέσα από την υποστήριξη που δέχθηκε, μπόρεσε να γεννήσει τον γιο της χωρίς να του μεταδοθεί ο ιός.

 

 

Η Alice, 15 χρονών, κρατά το μωρό της, το οποίο γεννήθηκε με μικροκεφαλία, μία διαταραχή όπου τα παιδιά γεννιούνται με μικρότερο κεφάλι και μικρότερο εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να έχουν σημαντικές αναπτυξιακές διαταραχές. Όταν γεννήθηκε το μωρό της Alice, οι γιατροί την ρώτησαν αν είχε τον ιό Zika. Εκείνη δεν ήξερε καν τι ήταν αυτό.

 

 

Η Melissa κρατά ταυτόχρονα στην αγκαλιά της την κόρη της Rosa και τον μικρό Daniel σε παραδοσιακό σακί, στην πλάτη της, περπατώντας κοντά στην πρωτεύουσα της Βολιβίας.

 


Η Safa το πρώτο της παιδί στην περιοχή Shejaiya της Παλαιστίνης. Η ίδια λατρεύει την Γάζα αλλά φοβάται για τα παιδιά της και την ασφάλειά τους. Εύχομαι για την κόρη μου να σπουδάζει Ιατρική αλλά πάνω απ’όλα της, εύχομαι να ζήσει σε ένα μέρος που θα υπάρχει Ειρήνη.

 

Η έκθεση ακολουθεί 50 γυναίκες, στο ταξίδι τους προς την εξασφάλιση της ευτυχίας και της ασφάλειας για τις ίδιες και τα μωράκια τους. Το νερό, η τροφή, η στέγη και πρόσβαση στην εκπαίδευση και στην ιατρική περίθαλψη δεν είναι προσβάσιμα για τις περισσότερες από αυτές τις οικογένειες. 

 

source: UNICEF

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας