Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-22 13:36:04 +0300 Τα παιδιά που μεγαλώνουν και με τους δυο γονείς και συνηθίζουν να τρώνε μαζί τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν ευτυχισμένοι στην πορεία της ζωής τους. Οικογενειακά γεύματα για ευτυχία

Οικογενειακά γεύματα για ευτυχία

Οικογενειακά γεύματα για ευτυχία 470 900
Τα παιδιά που μεγαλώνουν και με τους δυο γονείς και συνηθίζουν να τρώνε μαζί τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν ευτυχισμένοι στην πορεία της ζωής τους.

Αυτό υποστηρίζει νέα βρετανική έρευνα  από ερευνητές των πανεπιστημίων Έσεξ, Οξφόρδης, Γουόργουικ και Σάρεϊ.

Αφού μελετήθηκαν περίπου 100.000 ανθρώπους σε 40.000 νοικοκυριά στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας "Κατανοώντας την Κοινωνία", προέκυψε το συμπέρασμα ότι τα οικογενειακά γεύματα, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, συμβάλει στην δημιουργία στενών σχέσεων ανάμεσα στα μέλη.  Τα παιδιά αυτά λοιπόν μεγαλώνουν με ισορροπία.

Η έρευνα έδειξε ακόμη τα παρακάτω:

-τα παντρεμένα ζευγάρια είναι πιο πιθανό να είναι ευτυχισμένα από τη σχέση τους, σε σχέση με τα ανύπαντρα,

-η κατάρρευση μιας οικογένειας (π.χ. λόγω χωρισμού των γονέων) κάνει περισσότερο κακό στο παιδί και από το να ζει στη φτώχεια.

-οι σχέσεις μεταξύ των ίδιων των γονιών και με τα παιδιά τους είναι σημαντικές για τη νοητική και συναισθηματική ανάπτυξή των τελευταίων και για τη σταθερότητα των οικογενειών.

-τα παιδιά είναι πιο ευτυχισμένα με την οικογενειακή κατάστασή τους, αν οι γονείς είναι ευτυχισμένοι με τη σχέση που οι ίδιοι έχουν μεταξύ τους.

-όσα παιδιά έχουν ωραία σχέση με τους γονείς τους, έχουν και υψηλότερα επίπεδα ευημερίας και ικανοποίησης στην μετέπειτα ζωή τους, μεγαλύτερη ευχαρίστηση από τη δουλειά τους, περισσότερους φίλους και λιγότερες πιθανότητες να καταλήξουν χωρισμένοι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

www.kathimerini.com.cy

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας