Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-02 12:28:40 +0200 "Ο Κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη: Ποίηση και Ζωγραφική" Οδυσσέας Ελύτης

Οδυσσέας Ελύτης

Οδυσσέας Ελύτης 470 900
"Ο Κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη: Ποίηση και Ζωγραφική"

Το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, σας προσκαλούμε μαζί με παιδιά, 4,5-14 ετών, σε μιαδημιουργική συνάντηση στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Θεοχαράκη, με αφορμή την έκθεση "Ο Κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη: Ποίηση και Ζωγραφική".

Στην έκθεση παρουσιάζεται για πρώτη φορά το σύνολο των ζωγραφικών έργων του Νομπελίστα ποιητή, Οδυσσέα Ελύτη. Πρόκειται για ευφάνταστα κολάζ, τέμπερες και υδατογραφίες, μικρών διαστάσεων, που αναδεικνύουν τη μοναδική καλλιτεχνική υπόσταση και αντανακλούν την αισθητική αντίληψη του μεγάλου ποιητή. Παράλληλα, εκτίθενται αντιπροσωπευτικά έργα κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων που αγάπησε ο Ελύτης και έχει γράψει αξεπέραστα κείμενα για το έργο τους, μεταξύ των οποίων, οι: Θεόφιλος, Τσαρούχης, Γκίκας, Καπράλος, Κανέλλης, Μόραλης, Δέρπαπας και Φασιανός. Η έκθεση πλαισιώνεται, επίσης, από χειρόγραφα και βιβλία του ποιητή μαζί με δημοσιευμένες και ανέκδοτες φωτογραφίες του. Τα περισσότερα έργα προέρχονται από τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, το Μουσείο Μπενάκη, την Εθνική Πινακοθήκη και από πολλές ιδιωτικές συλλογές. Η έκθεση πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμπαράσταση της ποιήτριας, Ιουλίτας Ηλιοπούλου, σε επιμέλεια του Τάκη Μαυρωτά και σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Με τα παιδιά θα ανιχνεύσουμε τη σχέση του Ελύτη με την εικόνα, τον 'κώδικα' των εικαστικών έργων του και πώς η ποίηση ψυχής του μεγάλου Νομπελίστα διαλέγεται μεζωγραφική ψυχής. θα πειραματιστούμε με υλικά και θα αναπτύξουμε αφηγήσεις καιποιήματα εμπνεόμενοι από επιλεγμένα έργα της έκθεσης.

Ραντεβού στην είσοδο του Ιδρύματος
(Βασιλ. Σοφίας & Μέρλιν, Αθήνα - εξυπηρετεί ΜΕΤΡΟ Σύνταγμα).
Ώρα συνάντησης: 13:50

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας