Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-06-29 17:00:10 +0300 Ο ψυχολόγος Γιάννης Ξηντάρας συμβουλεύει! Οδηγός (επι)βίωσης για σχέση που περνά κρίση

Οδηγός (επι)βίωσης για σχέση που περνά κρίση

Οδηγός (επι)βίωσης για σχέση που περνά κρίση 470 900
Άρθρο από Γιάννης Ξηντάρας
Ο ψυχολόγος Γιάννης Ξηντάρας συμβουλεύει!

Είναι αναμενώμενο μία σχέση να περνά κρίση μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Είναι μέρος της διαδικασίας. 

Τι κάνει όμως το κρασί και παλιώνει με επιτυχία; Τι κάνει τον χρόνο σύμμαχο αντί για εχθρό;

Μικρές οδηγίες για μεγάλα αποτελέσματα.

1 Το ανδρόγυνο πρέπει να μάθει να συμβιβάζεται. Ο ένας να ακούει τον άλλο και όχι ο καθένας να εμμένει στην θέση του. Μόνο όταν βρεθεί το σημείο του συμβιβασμού επέρχεται η ισορροπία.

2 Να προσεγγίσουν ο ένας τις συνήθειες του άλλου. Μπορεί να είχαν συνηθίσει διαφορετικά, όμως ο καθένας αν ξεκολλήσει από τα στερεότυπα και τις βολές του θα δει πόσα πολλά μπορεί να πάρει από τον άλλον.

3 Να κάνουν πράγματα από κοινού. Μια βόλτα, μια εκδρομή, ακόμη και μια ταινία στην τηλεόραση ή ένα ποτό στο μπαλκόνι, δημιουργεί δεσμό μέσα στην ρουτίνα της καθημερινότητας.

4 Να κάνουν πράγματα ξεχωριστά. Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα ο κάθε σύντροφος να έχει λίγο προσωπικό χρόνο μέσα στην εβδομάδα για να τον αφιερώσει όπως θέλει. (προσοχή χρειάζεται μέτρο, αλλιώς ελλοχεύει η απομόνωση).

5 Να φροντίζουν την ερωτική τους ζωή. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η επανάληψη καταντάει το σεξ βαρετό, όμως αυτοί ίσως αγνοούν ότι η επανάληψη είναι αυτή που επιτρέπει να χτίσεις σπουδαία οικοδομήματα.

6 Σεβαστείτε τις πατρικές οικογένειες των συντρόφων σας. Ας μην λησμονούμε, ότι ο δικός μας πεθερός και πεθερά είναι ο πατέρας και η μάνα που γέννησαν τον σύντροφό μας και προφανώς η αγάπη προς τον γονιού είναι αδιαπραγμάτευτη.

7 Μην αφήνετε αφήνετε τα σώματά σας παραμελημένα. Η σιλουέτα, η καθαριότητα, το στυλ... ποτέ δεν χορταίνουμε να θαυμάζουμε αυτό που αγαπάμε. Το ίδιο θέλει και ο σύντροφός μας!

 Οι σχέσεις δεν είναι ούτε δεδομένες, ούτε αυτονόητες, θέλουν φροντίδα.

Αν φροντίσουμε την σχέση μας αυτή θα μας το ανταποδώσει πολλαπλάσια!

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας